Annons
Annons

Om Bond-skurkar hade bastu hade de sett ut precis som den här

James Bond har besegrat en hel hög skurkar genom åren, och oftast får vi gå husesyn i skurkarnas högkvarter medan de berättar för Bond exakt hur de tänker förgöra både honom och världen. Men vi har aldrig sett hur deras bastu skulle se ut. Förrän nu.


bastu-puff

Utsidan ser inte mycket ut för världen, och materialvalen smälter in i omgivningen. Perfekt kamouflerad för alla onda genier som inte låter någon se dem svettas.

Annons

640x424(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Men var ska getaway-helikoptern landa? Här på taket, så klart. Och när man är ledig från att smida onda planer ser det ut som ett trevligt ställe att bara ta en öl och hänga med sina onda vänner. Vad gömmer sig bakom det runda fönstret? Troligtvis missiler…

640x412(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Och hela ens ondskefulla ego får gott om plats på de här 74 (!) kvadratmeterna superbastu. Och när James Bond dyker upp kan du låsa in honom här och hälla på en hink vatten, så han antingen ångas ihjäl eller tvingas bada – bland dina hajar som du tränat till att bita honom. En vattentät plan!

 

640x392(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Bond-skurkbastun ligger i Kanada och har ritats av arkitekterna på Partisans, som inspirerats av grottor som urholkats av vatten.

640x416(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Den har passande nog fått namnet ”Grotto Sauna” och har belönats med ”Desgin Escellence Award 2015” av Ontario Association och Architects.

640x640(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Prislappen? Hemlig – men vi är villiga att erbjuda 1 000 kronor till den som lyckas bygga en själv. Här ser du hur du gör!

Grotto: A Canadian Prefab Construction from PARTISANS on Vimeo.

Foto: Partisans

Vill du se mer sånt här i ditt flöde? Följ Café på Facebook, så missar du inget!

 

Annons

Dela (8)
TweetaLaddar