Annons

Börsbloggen som gör dig rik

Låt oss gissa: åtminstone ett av dina nyårslöften kretsar kring att spara eller tjäna – mer? Jakob Envall, 27-årig lärare i Uppsala, är fast besluten om att bli ekonomiskt oberoende innan han fyller 35. Och han bloggar om det. Här är hans bästa tips.

joel

Låt oss gissa: åtminstone ett av dina nyårslöften kretsar kring att spara eller tjäna – mer? Jakob Envall, 27-årig lärare i Uppsala, är fast besluten om att bli ekonomiskt oberoende innan han fyller 35. Och han bloggar om det. Här är hans bästa tips.Jakob Envall, 27-årig lärare i Uppsala, är fast besluten om att bli ekonomiskt oberoende innan han fyller 35. Han beskriver vägen mot sitt mål på den privatekonomiska bloggen hurjagblevrik.se.

Här är hans bästa tips.

Skynda långsamt

– Min långsamma strategi handlar om att jag varje månad, oavsett hur mycket eller lite jag tjänar, sparar och investerar en del av den månadens intäkter på börsen. Denna strategi gör en utan tvekan rik, men det tar lång tid.

Satsa långsiktigt

– När det gäller börsen så visar historiken tydligt att ju längre investeringshorisont du har desto lägre blir riskerna. Snittet för hur den svenska börsen gått de senaste 50 åren hamnar på runt +11 procent om året. Vissa år har börsen naturligtvis gått back och andra plus. Personligen inspireras jag mycket av den kände finansmannen Warren Buffett som sagt ”If you don’t feel comfortable owning something for 10 years, then don’t own it for 10 minutes.”

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Håll ut i ett decennium
– Jag har en investeringshorisont på minst 10 år på de  lesta av mina investeringar och målet är oftast att hitta så bra företag att köpa aktier i att jag aldrig behöver sälja dem.

Henrik Emilsson

Läs Jakob Envalls blogg Hur jag blev rik här.
prenremsa2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar