BOSS lanserar kollektion med tennisstjärnan Matteo Berrettini

Italienska fixstjärnan är BOSS nya bollplank.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-01-03 17:50  |  Lästid: 2 minuter

Vilken är den stiligaste sporten genom tiderna?

Svaret är utan tvekan tennis vars historia är full av plagg och accessoarer – shorts, pikétröjor och skor – som räknas till klassiker i den manliga garderoben. För er som gillar tennisens tidlösa elegans kommer här en mycket glädjande nyhet – den 17 januari släpper BOSS en helt ny kollektion i samarbete med italienska toppspelaren Matteo Berrettini.

Berrettini, född i Rom för 25 år sedan, klättrade nyligen till sjunde plats på världsrankingen och räknas till den nya generationens superstjärnor. Hans aggressiva spelstil har gett honom smeknamnet ”The Hammer”, vilket flera av motståndarna i sommarens Wimbledon-turnering fick erfara då Berrettini nådde finalen.

25-åriga italienska fixstjärnan Matteo Berrettini klättrade nyligen till sjunde plats på världsrankingen.

Italienaren har utsetts till Global Brand Ambassador för BOSS vilket förutom klädkollektionen även innebär uppdrag på och utanför centrecourten i flera år framåt.

”Jag har alltid varit ett stort BOSS-fan och det är en stor ära för mig att få samarbeta med ett så framgångsrikt modehus som ligger i framkant när det gäller innovation inom sport- och funktionsplagg”, säger Matteo Berrettini.

Den nya kollektionen, döpt till BOSS X Matteo Berrettini, innehåller snygga plagg och accessoarer att bära både på och utanför planen. Shorts och poloshirt i tekniskt stretchmaterial kompletteras av keps, svettband och hållbara strumpor. Efter matchen eller träningspasset erbjuds bland annat en avslappnad hoodie och mer casual byxor. En del av vinsten från försäljningen av den nya tenniskollektionen går till ett välgörenhetsprojekt för utsatta barn i Italien.

Kollektionen BOSS X Matteo Berrettini innehåller plagg att bära både på och utanför planen.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-04 11:15