BOSS nya skidkollektion sätter stilen i backen (och på afterskin)

Boss och Perfect Moments skidkollektion

Modegigantens retrodoftande samarbetskollektionen med skidkläderspecialisterna Perfect Moment avtäcktes med pompa och ståt under helgens klassiska Hahnenkamrennen i Kitzbühel. Café var på plats.

Joakim Almén | Foto: BOSS  |  Publicerad 2023-01-23 13:41  |  Lästid: 3 minuter

Tyska modejätten BOSS vet hur man lanserar en ny kollektion. Café var under helgen som gick inbjudna till Hahnenkammrennen – den alpina världscupscirkusen mest mytomspunna tävlingshelg i österrikiska alporten Kitzbühel.

Under helgen tävlades det i två störtlopp och ett slalomrace. Att vinnarna i tur och ordning heter Vincent Kriechmayr, Aleksander Aamodt Kilde och Daniel Yule är sekundärt, för Hahnenkammracen handlar minst lika mycket om vad som sker utanför den branta störtloppsbacken där toppfarten ligger på 140 km/h.

När världscupscirkusen drar in vallfärdar festsuget folk till den lilla alporten Kitzbühel i nordvästra Österrike och 50 000 personer skapar tillsammans vad som måste beskrivas som en folkfest. Folk i alla åldrar är Gösser-glada på morgonen redan innan racen startar och, om möjligt, ännu mer Gösser-glada efter att racen är över vid 14-tiden.

Ska du lansera en skidkollektion för en internationell marknad är det svårt att hitta ett bättre ställe än tyrolerpärlan under Hahnenkammloppen. I strålkastarljuset under Hahnenkammracen 2023: BOSS nya samarbetskollektion med skidklädermärket Perfect Moment som syntes i allt från en pop-up-store modell större till gigantiska videoskärmar vid målområdet.

Resultatet: En snygg retroflirtande skidkollektion som håller värme och funktion i backen och sätter stilen på afterskin. Kollektionen, som består av totalt 23 olika plagg, är inspirerad av BOSS och skidkläderspecialisterna Perfect Moments digra arv och arkiv.

Kollektionen sträcker sig från färgglada jackor som kombinerar BOSS-loggan och Perfect Moments ”North Star”-dito till mer sobert färgade jackor med tillhörande ljusbeiga skidbyxor. Gemensamt för alla plagg är att de hakar i den rådande trenden med retrodesignade skidkläder.

Kitzbühel lyser upp under Hahnenkamm-helgen, och de internationella kändisarna strömmar in i byn. Café siktade bland annat Arnold Schwarzenegger och uppe vid startgrinden för störtloppet sprang undertecknad in i Frida Hansdotter, den svenska OS-guldmedaljören i slalom.

Pole position-vy under lördagens Hahnenkammrennen. Foto: Joakim Almén

Under fredagskvällen avtäcktes kollektionen under pompa och ståt med en fest i en chalet i skidbacken, 100 meter från målrakan där störtloppsmännen svischar förbi, där internationella celebriteter deltog. Bland annat var världens största TikTok-person Khaby Lame på plats och ett coverband som såg ut att kunna gå rätt in i den kommande tv-serien Daisy Jones and The Six som baseras löst Fleetwood Mac underhöll med den äran den festglada publiken.

Världens mest följda TikTok-person Khaby Lame (till höger) var en av flera följaretunga deltagarna under fredagens lanseringsfest där internationell press och influencers var inbjudna. Foto: BOSS
Svenska coverband, se hit. Så här borde alltid ett ösigt coverband se ut. Foto: BOSS

Hela BOSS och Perfect Moments skidkollektion finns att beskåda och köpa här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2023-01-23 13:51