7 coola cocktailbarer i Berlin att besöka på vårens weekendresa

Vankas det en weekend i Berlin till våren? Besök någon av de här cocktailbarerna!

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-03-20 11:16  |  Lästid: 2 minuter

Tausend

En gömd pärla som kan vara lite svår att hitta, men som är klart värd ansträngningen. Baren ligger bakom en oansenlig dörr och du kan behöva knacka – hårt – både en och två gånger innan dörren öppnas.

 

Bar Marqués

Liten och charmig bar i källarplanet under en kvarterskrig i ruffigt charmiga Graefekiezkvarteren. Skönt murrig 1930-talskänsla, bra premium-spritutbud och skickliga bartenders.

 

Redwood

Lite ruffigt industriell känsla och en klart hängvänlig atmosfär – och såklart grymt bra drinkar. Hyfsat lugnt och avslappnat tidigt om kvällarna, men ofta rejält drag framåt nattkröken.

 

Green Door

Schysst ställe i småkitschig och rätt enkel stil, och med gott om locals runt borden. Framför allt riktigt bra på de riktiga klassikerna; här jag till exempel blivit serverad en av de bästa Old Fashioned jag någonsin smakat.

 

Lebensstern Bar

En före detta illegal spelhåla som numera är förstklassig cocktailbar. Ombonad lägenhetskänsla, med klassiska barattribut som läderfåtöljer och murrig träinredning. Kanske känner du också igen baren från Tarantino’s film Inglorious Basterds.

Windhorst

Egentligen en rätt oansenlig håla, men som ändå har en svåremotståndlig charm och med alldeles lysande cocktails.

Amano Bar

Har bland annat röstats fram som Berlins bästa hotellbar, och ligger perfekt och tillgängligt i hjärtat av Mitte. Grymt ställe att ta sin pre-dinner-cocktail på. Stort plus för den mäktiga utomhusloungen med utsikt över staden.

 

Dela på Facebook
Tweeta