Hoppa till innehåll

12 roliga serier att slökolla på – och var de finns att streama

Joel Linde

Lättsamma och roliga tv-serier för lata dagar.

Ibland behöver vi något att slökolla på som inte upptar för mycket av vår tankekraft men som ändå inte får oss att känna att vi slösar bort vår tid på något meningslöst. Men det är alltid samma problem – det är aldrig så svårt att komma att tänka på en bra serie som när man sitter framför tv:n. Vi har samlat ihop de ultimata serierna från svenska streamingtjänster för just detta ändamål.

Vänner


Mellan 1994-2004 gjordes 236 avsnitt av Vänner och aldrig tidigare – eller efter – har väl världen skådat en sitcom med samma träffsäkerhet och älskvärda karaktärer?

10 säsonger på Viaplay eller Netflix.

Avsnittslängd 22 minuter.

Pris: 99kr/månad på Viaplay, från 79kr/månad på Netflix.

Seinfeld

Jerry, Elaina, George och Kramer förkroppsligar alla märkliga egenheter och beteenden en människa har. Seinfeld sätter fingret på sånt vi alla ha känt och upplevt utan att riktigt begripa vad det handlar om.

9 säsonger på Viaplay.

Avsnitt: 30 minuter.

Pris: 99kr/månad.

South Park

Den tecknade satirserien har funnits sedan 1989 och är inne på sin tjugonde säsong. Vid första anblick är det lätt att förkasta en serie där ett gäng miniungar av papp studsar runt och skriker med gäll röst, men satiren bakom är oerhört träffsäker och flerfaldig belönad.

19 säsonger på Viaplay.

Avsnitt: 22 minuter.

Pris: 99kr/månad.

30 Rock

Tina Fey är fenomenal i rollen som Liz Lemon på NBC där hon är den enda stabila (nåja) personen bland ett gäng beundransvärda dårar. En mycket sevärd och originell serie.

4 säsonger på Viaplay.

Avsnitt: Ca. 20 minuter.

Pris: 99kr/månad.

Californication

Å ena sida finns det lite nytt med detta koncept. En framgångsrik (nåja) man har det gött i Los Angeles, med allt vad det innebär. Å andra sidan är det en väldigt sevärd serie som bjuder på ångest, glädje och allt däremellan.

6 säsonger på Viaplay eller 7 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 30 minuter.

Pris: 99kr/månad på Viaplay, från 79kr/mån på Netflix.

Girls

En banbrytande serie på det sättet att alla karaktärer är ganska osköna, precis som vi väl egentligen är på riktigt. Lena Dunham har hyllats för sin förmåga att skildra en verklighet som känns trovärdig och samtidigt – eller kanske därav – spännande.

Senaste säsongen på C more eller 5 säsonger på HBO.

Avsnitt: Ca. 27 minuter.

Pris: 99kr/månad på C more, 89kr/månad på HBO.

How I met your mother

När Vänner tagit slut var det nog många som blev glada att HIMYM kom och fyllde ut det gapande tomrummet. Det är en av de mest omtalade komediserierna som även fyllt på våra referensbanker till saker som ”The bro code” och ”suit up!”.

Alla 9 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 22 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

Family guy

Folk glömde snabbt det lite snällare Simpsons när detta blev världens favoritsatir med sin skruvade humor och stundtals brutala ärlighet.

13 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 22 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

New girl

Ett brokigt gäng unga vuxna bor ihop i en häftig lägenhet i Los Angeles… Ja, ni fattar. Kul saker händer!

4 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 21 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

Modern family

Hur kan en familj se ut egentligen? Morfar kan skaffa en ny, yngre tjej från Latinamerika och morbrodern kan tillsammans med sin pojkvän adoptera ett barn från Asien, till exempel. Många stereotyper och igenkänningshumor i denna succéserie.

6 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 22 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

Arrested development

Med Jason Bateman, Michael Cera och Will Arnett i ledande roller är detta en smått galen och väldigt rolig serie med ett oerhört välskrivet manus och intressanta karaktärer.

4 säsonger på Netflix.

Avsnitt: Ca. 22 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

Master of none

Aziz Ansari är en av USA:s mest populära komiker men en väldigt träffsäker och välartikulerad humor. Här är han ledande karaktär i den nya originalserien för Netflix som fått väldigt goda recensioner.

1 säsong på Netflix.

Avsnitt: Ca. 30 minuter.

Pris: Från 79kr/månad.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.