Annons

Jimmy Backius
Det är inte bara fotomodeller som får sitt genombrott i Sports Illustrateds årliga baddräktsnummer. 1996 kickstartades Tyra Banks karriär när hon blev den första färgade modellen att pryda tidningens prestigefyllda omslag. Året därpå dök hon upp igen, denna gång iförd en uppseendeväckande röd bikini som blev lika omtalad som Tyra själv. Tillverkaren var exklusiva brasilianska swimwearmärket Salinas, som genom den uppmärksamheten på allvar tog klivet ut på den internationella arenan.

Tio år senare når Salinas äntligen nordligare breddgrader när de i mars månad förser svenska butiker med sin nya badkollektion för första gången.  Inspirationen har Salinas den här gången hämtat från indianstammen Tupinimbá som levde i Rio de Janeiro på 1500-talet.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Årets bikinimodeller har därför fått indiannamn som Peri, Sawi, Iracema och Potira som en hyllning till detta folkslag.

Bikinimärket har med tiden erövrat de flesta stränder och jetsetdestinationer, särskilt på lite mer tropiska platser. Salinas bikinis kännetecknas främst av starka färger och spännande mönster. Men det mest karaktäristiska är nog att de är lika små upptill som nertill, vilket gör dem till de absolut sexigaste badplaggen i sommar. Möjligen i konkurrens med den andra brasilianska bikinitillverkaren Rosa Chá.

Några som redan valt poolpartynas bikinimärke nummer ett är Kate Hudson, Elle McPherson och Madonna.

Så om du vill ge något fint till flickvännen att bära på stranden i sommar kanske Salinas är din bästa vän. Priset för en bikini ligger på cirka 699 kr och uppåt.
Svenska återförsäljare hittar du på här.

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar