”Breitling bästa festen.”

joel  |  Publicerad 2008-04-04 15:13  |  Lästid: < 1 minut


Cafe.se-stjärnan Oskar ”Prylguden” Hammarkrantz är nyligen hemkommen från Basel och Basel World – världens ledande klockmässa. Nu talar han för första gången ut om årets klocktrender, den bästa festen och om hur han bryskt blev utkastad från Rolex monter.

Fin bild, Oskar. ”Världens ledande klockmässa”?
– Pass.

Hur ser klocktrenderna ut för det kommande året?
— Det chokladbruna har varit på gång ett tag, men nu hade alla märken minst en brun klocka. En annan trend är racinginspirerade material, alltså urtavlor som ska se ut som om de är gjorda i kolfiber och liknande. Däremot verkar de senaste årens trendmaterial roséguld vara helt borta.

Är säkerheten rigorös på ett sånt ställe?

– Varje monter har alfahannar på 2.05 som vakter. Och drivor av dem. Mest bryskt utslängd blev jag från Rolex.

Vilken tillverkare bjöd på bäst fest?
– Bäst fest var utan tvekan Breitling. Bäst montermingel och godast vin hade Edox, tätt följd av Oris. Snyggaste värdinnorna fanns hos Concord och Breil. Sämst och fulast var Von Dutch dammiga monter i ett avlägset hörn.

Vilken var den dyraste klocka du fick hålla i?
– Det mesta är inglasat och man får inte hålla i grejerna. Eftersom jag inte är arabisk prins eller liknande fick jag nöja mig med några klockor i halvmiljonersklassen. Någon Patek Philippe kan ha kostat mer.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att klocktillverkarna kunde ta fram lite smidigare pressmaterial. 300 mappar med broschyrer och cd-skivor är rätt tungt att släpa på. Kör med usb-minnen i stället.

Daniel Kjellsson

Oskars blogg Prylguden läser du här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-29 14:06