Annons

[nggallery id=285]
Eric Broms
Metallica, Cristina Aguilera, Robbie Williams, Lenny Kravitz
Listan på världskändisar som Cafémedarbetaren Eric Broms har plåtat kan göras lång. Efter tio års arbete är det dags för artisternas favoritfotograf att ställa ut sina bilder i Stockholm.

Radarparet Eric Broms/Jonas Åkerlund har vid sidan av Broms modeplåtningar gjort musikvideor till bland andra Madonna och Metallica, Madonna-dokumentären I’m Going to Tell You a Secret, konsertfilmen Madonna: The Confessions Tour Live from London och långfilmen Spun från 2002.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

För närvarande håller Broms/Åkerlund på att klippa nya thrillern The horsemen med Dennis Quaid och Peter Stormare i rollerna. Cafe.se avbröt i tio minuter för några frågor om den i Stockholm nu pågående utställningen.

Utställningen sammanfattar tio års plåtande. Varför just nu?
– Tillfället dök upp. Jag fick en förfrågan och råkade ha tid. Tidigare har jag inte tyckt att jag har haft så mycket att visa upp men när jag började bläddra bland dessa tusentals bilder insåg jag att jag kanske har det. Jag valde ut de bilder som låg närmast hjärtat och som fortfarande är intressanta att titta på.

Du har plåtat ett stort antal världskändisar. Vem har förvånat dig mest?

– I positiv bemärkelse är det U2. De är extremt jordnära och väldigt lojala inför sina fans. Vi hade filmat på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris, Bono stod och skrev autografer när hans manager sa att han var tvungen att gå in i sin loge. Bono lovade fansen att komma tillbaka. En och en halv timme senare hade vi slagit  läger på annan ort när Bono plötsligt kom att tänka på sitt löfte, avbröt allt för att på egen maskin ta sig till autografjägarna.
– Andra artister som legat på listan ett halvår kan däremot vara enormt odrägliga.

Finns det någon person som du inte har fotograferat som står högt upp
på önskelistan?

– Michael Jackson och Britney Spears! Två ikoner som behöver hjälp och som är värda en comeback. Det har ju gått lite snett för dem.

Två av bilderna på utställningen, de på Moneybrother och Peter Stormare har du fotat för Café. Vilket Caféjobb är ditt roligaste?
– Ett av dem var ett modejobb i Åre. Åka snowboard, jobba, äta och dricka. Kan det bli bättre?

PATRIK HEDLUND

Utställningen pågår på Restaurang Pontus i Stockholm till den 17 november och drar sedan vidare till New York.

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar