Hoppa till innehåll

Enter the Snowman: Metallica lanserar snowboard-kollektion

James Hetfield i Metallica och Burton Snowboards kollektion med Metallica

Metallica till förrätt, huvudrätt och afterski när thrash metal-legenderna ingår i en (o)helig allians med klassiska snowboard-märket Burton.

Det finns personer som åberopar att hela karaokekvällar ska tillägnas ”världens bästa band”. Undertecknad råkar ha en sån kompis, en advokat som kan rabbla hela Metallicas låtkatalog i rätt låtordning – från första albumet Kill ’Em All till spår 8 på St. Anger (Sweet Amber). Aldrig ett fel.

Huruvida ovan nämnda Metallica-anhängare kommer att införskaffa varenda plagg, bräda och resväska i Burtons nya Metallica-kollektion förblir hittills obesvarat, men att han kommer att kommentera något om att Burton delar namn med Metallicas gamla basist Cliff Burton, som tragiskt gick bort i en bussolycka i Sverige 1986, är det pengarna tillbaka på.

Snowboard är förmodligen inte det första du kommer på när du tänker på Metallica, men enligt klassiska Burton Snowboards har rockgruppen varit ett fan av Burtons bagageserie i över ett decennium och även fått specialtillverkade väskor som användes under det James Hetfield-ledda bandets turné 2019.

Nu gör de båda parterna gemensam affär och släpper en limiterad kollektion som innehåller resväskor, ryggsäck, utrustning och snowboard. Burton Snowboards har utgått från artisten och grafiska designern Brian ”Pushead” Schroeders arkiv för att, som de skriver i ett pressmeddelande, ”ta fram ett elektrifierat sortiment av produkter för att hedra ett av de största banden vi sett”.

Nämnda Pushead har även jobbat med logotyper och grafisk utformning för artister som Dr. Dre och Travis Barker.

Den limiterade Metallica-kollektionen lanseras idag 1 mars och finns att köpa på Burton Snowboards hemsida.

Spana in bilderna på det eldiga samarbetet här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.