Joel Ågren, chefredaktör
Miyakodori

Stimmig japansk gastropub av klassiskt izakaya-snitt – och mitt go to-tips när folk ber om krogrekommendationer i Stockholm. Här serveras kolgrillade yakitori-spett, gratinerade ostron, immig japansk öl och ett otroligt Hokkaido-bröd med kaviar i rasande tempo. Stämningen är alltid god, borden alltid fulla och servicen okonstlad och genomsympatisk. Man kan absolut plocka ihop sin egen måltid utifrån menyn, men ännu klokare gör man i att lägga en omakase-beställning för 750 kr, luta sig tillbaka och överlämna besluten åt de välmeriterade kockarna i köket. Jag är verkligen inget fan av efterrätter, men sesamglassen på Miyakodori är en modern krogklassiker och en absolut måste innan hemgång.
RiRi

Det pratas alldeles för lite om Bio Rios utmärkta bakficka RiRi i Hornstull. Den medelhavsinspirerade menyn är i ständig förändring och beskrivs av köket som slarvig finmat från Sydeuropa. All mat tillagas över öppen eld och matchas med fördel med RiRis finfina viner. Opretentiöst och svingott, för rimlig peng. För 750 spänn väljer kockarna själva vad som är bäst för dagen. Ett perfekt sätt att äta sig igenom hitsen från en av Stockholms just nu vassaste menyer.
Daniel Lindström, modechef
Babette

Jag trivs bäst på de restauranger som mina barn älskar. De senaste åren har vi firat de flesta av familjens födelsedagar på Babette. Allt är så okomplicerat här. Fyra olika pizzor att välja på – som alla smakar exemplariskt – vad mer kan man önska? Jag är också väldigt förtjust i den trånga lokalen med dess stora fönster. Påminner lite om PA&Co, både vad gäller atmosfär och utmaningen med att få ett bord.
Riche Fenix

Jag går ofta hit själv vilket kan låta lite deppigt men se det istället som ett bevis på den familjära stämningen och personalens varma omhändertagande. Man kommer inte till Fenix för maten i första hand (även om tartar med löjrom på en belgisk våffla är himmelsk) – det är mixen av gäster, musiken, stämningen och oväntade möten som gör baren laddad.
Rasmus Blom, redaktionschef
PA&Co

Sorlet under kristallkronorna och ventilationsrören. Indiemusiken i högtalarna. Menyn på griffeltavlan. De stora fönstren ut mot Riddargatsbacken. Mauro Scoccos guldskylt med ingraveringen ”Det här ögonblicket tillhör denna krok.” Det enklaste är det svåraste – precis som med film, musik, mode och konst. PA&Co är moderskeppet!
Paname

Det finns otaliga franska bistros i Sverige och alla känns ungefär lika… svenska. Paname bakom Odenplan i Stockholm är riktiga Frankrike – det bedagade och genuina Frankrike. Personalen bryter på franska och serverar fina viner, grön chartreuse och rustik fransk mat. Mysig och lagom stökig feelgoodkrog som hämtad från filmen Ratatouille eller valfri bakgata i Marais.
Jonas Strandberg, digital redaktör
Solen

Adam Dahlberg och Albin Wessmans restaurang mitt i Slakthusområdets hjärta tar inspiration från Italien, Mexiko och Mellanöstern, vilket är en lika otippad som lyckad mix. Den perfekta lilla mezetallriken är faktiskt en fulländad förrätt.
Burgers & Pastrami

Utöver konststycket att i stenhård konkurrens servera några av landets absolut godaste hamburgare gör man det också, till skillnad från de flesta andra i en riktigt mysig restaurangmiljö. Ett måste på menyn är den briljanta burgaren Dijon Dream.
Joakim Kullmer, Art Director
Amalia

Vinig restaurang, belägen i city mellan Nalen och U.S Video, med hjärtevärmande goda rätter. Menyn ändras relativt ofta, favoriträtterna likaså.
Bergamott

Foto: Instagram.
Kungsholmens franska pärla. Slurpa ostron i baren eller sitt med någon du älskar (eller kanske kommer att älska) och ät tre utsökta rätter. Rossini på häst får inte missas.