Hoppa till innehåll

Stjärnkockarnas nya storsatsning: ”Liknar inte något annat”

Foto: Andreas Johansson.

Hyllade kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman förverkligar sitt mest ambitiösa restaurangprojekt hittills – öppnar fine dining-krog med internationella ambitioner.

Hyllade Michelinkrogen Adam/Ablin på Rådmansgatan i Stockholm tackar vid årsskiftet för sig. Fine dining-fokuset för krögarna Adam Dahlberg och Abin Wessman – som även driver populära konceptkrogen Solen i Slakthusområdet och stimmiga fusionrestaurangen Misshumasshu i Birger Jarlspassagen – ligger istället på en betydligt större och ännu icke namngiven stjärnsatsning på Gustav Adolfs torg i Stockholm.

Den 550 kvadratmeter stora flaggskeppsrestaurangen, som formges av den välrenommerade inredningsstudion Halleröd, är planerad att öppna i början av 2026.

– Vi utformar något i en helt egen kategori som inte liknar något annat i Stockholm och vi siktar kulinariskt på högsta möjliga nivå, skriver Adam Dahlberg på Instagram.

Adam Dahlberg och Albin Wessman. Foto: Press.

Lokalen, som tidigare huserade restaurangen Carousel men som har stått tom i sex år, är helt urblåst för att kunna förverkliga kockduons visioner. Den nya restaurangen blir mer än dubbelt så stor som den gamla, men antal platser blir detsamma som på Adam/Albin – ett 30-tal.

– Vi skapar vårt livs restaurang utifrån vår passion för matkonsten. Kanske blir det vår sista dans, men vi ser det lika mycket som en början på framtidens gastronomi och krogkultur, skriver Albin Wessman.

Läs också:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.