Annons
Annons

Cafe.se:s stora fotoskola, del 1

Oavsett om det är en skidresa eller cityweekend som står på schemat i vår, bör digitalkameran vara lika självskriven i packningen som skidor eller sköna skor. Och för att du ska snabbt kunna ta steget från amatör till proffs har vi sammanställt den ultimata guiden till digital fotografering. Idag: 10 enkla steg till bättre bilder.

joel

Oavsett om det är en skidresa eller cityweekend som står på schemat i vår, bör digitalkameran vara lika självskriven i packningen som skidor eller sköna skor. Och för att du ska snabbt kunna ta steget från amatör till proffs har vi sammanställt den ultimata guiden till digital fotografering. Idag: 10 enkla steg till bättre bilder.Oavsett om det är skidresa eller cityweekend som står på schemat i vår, bör digitalkameran vara lika självskriven i packningen som skidor eller sköna skor.

Och för att du ska kunna ta ytterligare ett steg mot bättre bilder har Cafe.se och Canon sammanställt den ultimata guiden till digital fotografering.

Annons

Idag: 10 enkla steg till bättre bilder

1. Berätta en historia
Försök att fånga sinnen i dina bilder. En bra bild berättar inte bara om det fotograferade objektet utan också om ljud, dofter och känslor.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Lek med ljuset
Använd inte bara kamerans tekniska inställningar utan ta tillvara på hur det naturliga ljuset faller. Hur faller skuggorna i bilden – lek med dem!

3. Leta detaljer
Titta noga på allt du ser i sökaren. Ibland finns det mest intressanta vid sidan om eller i bakgrunden

4. Djup i bilden
Placera inte motivet mitt i bilden, det medför att bilden blir platt, prova dig fram med att lägga motivet till vänster eller höger och se skillnaden.

5. Gå närmare

När du tycker du står väldigt nära ditt motiv, ta då gärna några extra kliv ännu närmare. Då får du en mer intressant bild med fler detaljer.

6. Se och lär
Titta på bilder du gillar, i magasin, på utställningar, i böcker och utveckla sedan din egen stil.

7. Minimera antalet störande föremål

Var uppmärksam på allt som ryms i bilden, om du inte kan begränsa antalet störande föremål bör du försöka ta bilden på en annan plats.

8. Bort med bakgrunden

Om du tar en gruppbild bör du gå nära, så att förvirrande och ointressanta bakgrundsdetaljer inte kommer med.

9. Sikta rätt
Tag gärna mått mot en rak linje i bilden tex horisonten, annars kan det kännas som att motivet lutar , om det inte är avsikten förstås!

10. Slutligen

Våga experimentera och var inte rädd för att prova nya saker. Det är det bästa sättet för att utvecklas.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar