Café väljer: 6 grejer som höjer din livskvalitet i sommar

Pingisracket, jeans och festivalpublik

Köpen som får redaktionens hjärtan att slå några extra slag.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-05-31 13:04  |  Lästid: 3 minuter

Jeans från Jeanerica

Joel Ågren, chefredaktör

Det råder högsäsong för blåjeansen. Säsongens snyggaste modell kommer från svenska denimmakarna och ständiga redaktionsfavoriten Jeanerica, går under namnet TM005 Selvedge Vintage 95 och har en något lösare midja med avsmalnande ben från knäna. Blåtvättsperfektion till slappa semesterskjortor, slitna sneakers och sliriga sommarkvällar. Unna dig! 2 400 kr. 

Vin från Pietro di Campo 

Rasmus Blom, redaktör 

Efter den här månadens omslagsintervju med Oscar Zia känner jag mig helt såld på norra Italien. Därför slänger jag in ett vintips från Piemonte vid namn Pietro di Campo Barolo Scongiuro (artikelnummer: 55856-01), en nyhet på den svenska marknaden gjord på 100 procent nebbiolo och som kommer att göra sig utmärkt på grillkvällarna i sommar. 249 kronor.

Sommarbil från Lynk & Co

Joakim Almén, digital chef

Volvo-släktingen Lynk & Co har satsat hårt på en tydlig livsstilsprofil med sina butiker – eller klubbar, som de kallar det – som andas allt annat än traditionell bilhandlare. Dessutom levererar produkten – Lynk & Co är den perfekta sommarbilslösningen för dig som vill ha ett fordon under semestern men samtidigt inte vill köpa en egen bil. 5 500 kr/mån.

Skjorta från Séfr 

Tom Cehlin Magnusson, redaktionschef 

Franske författaren och fulgubben Michel Houellebecq skrev vid något tillfälle att det bara finns tre perfekta produkter: skor från Paraboots, en parkas från Camel Legend och en märklig hybrid mellan dator och skrivare från Canon. Utan att nödvändigtvis se författaren som ett livsstilsföredöme så är Séfrs kortärmade skjortor en sådan produkt i mitt liv. Alla ser bra ut i en sådan och varje säsong verkar den ta slut i alla färger. 1 700 kr.

Festivalpass 

Robin Åberg, webbredaktör

Foto: Getty

Från Ystad Jazz Festival till Lollapalooza Stockholm via Sweden Rock – vill man själv åka på turné i sommar är de potentiella stoppen många. Efter några magra år vill arrangörer spänna muskler och artister spela, som Guns N’ Roses, Tame Impala och Florence + The Machine. Dessutom kan man behöva chockbehandla bort pandemins folkskygghet med att se tio­tusentals personer på en och samma plats.

Bordtennisracket från Fendi

Daniel Lindström, modechef

I julas köpte jag ett mini-bordtennisbord från Stiga till min 11-årige son. Vi har det stående i köket och spelar matcher nästan varje dag. Mer och mer sällan lyckas jag vinna. Därför tänkte jag uppgradera min utrustning nu. Italienska Fendis pingis-set består av två racketar, tre bollar och ett läderfodral med kanvasrem. Den här lyxiga accessoaren sågs redan på catwalken tidigare i år. 14 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-31 13:06