Hoppa till innehåll

Café väljer sommarens 10 snyggaste badbyxor – från 129 kronor

Markus Aamisepp

Briljera på stranden som på stan i sommar. Café väljer ut sommarens 10 snyggaste badbyxor.

Sommaren gjorde en storartad entré med efterlängtad värme, härliga badtemperaturer och gav sken om att göra en repris av den heta VM-sommaren 2018. Men så kom de – regnet och isvindarna. Blommor vissnade, fleceetröjor plockades fram och folk som startade sin semester lite för sent knöt nävarna innanför fickorna.

Men inte ska vi vara allt för deppiga för det. Det finns fortfarande god chans till hissnande sommarväder – och för att förbereda dig för det bästa möjliga är det då också god tid att införskaffa ett par schyssta badbrallor. Klädesplagget har under de senaste åren utvecklats mycket och gränsen mellan de kortbyxor du bär på torra land och plaskshorts suddas ut allt mer.

Med det sagt kan det till och med vara passligt att införskaffa ett snyggt par även om SMHI går ut i veckan och säger att sommaren är helt och hållet kaputt. Bär upp dem i form av slapparkläder, ut och jogga med dem, bär dem på stan eller – om vädret tillåter – plaska rikligt i svenska sjöar och hav.

För att hjälpa dig på traven har vi på Café samlat ihop 10 av sommarens snyggaste par. De nada!

1. H&M – 129 kronor

Det finns två typer av personer – de som köper rysligt dyra svarta badbyxor och de som tycker det känns onödigt när de ändå är enfärgade. Tillhör du den senare kategorin av människor är dessa varianter från svenska H&M ett bra val. För en dryg hundralapp får du ett par habila badbyxor som funkar till det mesta.

2. Nike – 337 kronor

Tidlösa olivgröna badbyxor från Nike för dig som tycker att badbyxor och shorts ska vara en och samma sak.

3. ARKET – 490 kronor

Liva upp stranden som stan med dessa snygga och stilrena varianter från svenska ARKET. Är du inte mycket för färgen turkos finns de även att köpa i grönt, rött, blått, orangt och rosa.

4. Polo Ralph Lauren – 699 kronor

Ett par klassiska och enfärgade badbyxor från Polo Ralph Lauren. Tidlösa livräddare i garderoben gjorda av snabbtorkande polyamidväv.

5. Nikben – 749 kronor

Möstrat ska det gärna vara! Rocka de här härliga och somriga varianterna från de eminenta badbyxmakarna på Nikben.

6. Ripa Ripa – 1 199 kronor

Babyxor från italienska Ripa Ripa som är inspirerade av både Medelhavet och 60-talet. Fokus på ledig elegans, modern estetik och lite välbehövligt italienskt hantverk.

7. Mr. Porter – 1 055 kronor

Vi fortsätter med temat ”mönstrat”. Liva upp garderob som valfri strand genom att introducera lite härliga 70-talsfärger. Ett klockrent exempel på snygga badbyxor som kan användas lika bra på beachen som på stan.

8. Missoni Mare – 1 620 kronor

Bli ett med vassen iklädd dessa rysligt snygga varianter från Italienska Missoni Mare. Just nu på 50 procents rea – skynda fynda!

9. Orlebar Brown – 1 790 kronor

Att köpa badbyxor från Orlebar Brown är superlyxigt. Inte bara på grund av det pepprade priset – utan även för att de är sydda precis som kostymbyxor med härliga flikar på sidorna som håller dem åtsittande även bland de kraftigaste av vågor.

10. Burberry – 3 015 kronor

Nu flyger vi iväg i pris. Men Burberrys tagning på plaskshorts, med sitt egna patenterade mönster, blir för snygga för att utesluta. Råkar du ha en massa pengar kvar från skatteåterbäringen och är sugen på sommarens kanske snyggaste badshorts är dessa ett solklart val.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.