Cafés modechef stilhånad av världsberömd rockstjärna

 |  Publicerad 2010-09-30 13:43  |  Lästid: 2 minuter
danielliam

I nya numret av Café möter Daniel Lindström Oasis-ikonen Liam Gallagher för ett snack om sångarens nya klädsatsning Pretty Green – och en del annat. Här ger vi ett explosivt utdrag.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Liam Gallagher, 38, anländer till mässhallen Forum i Köpenhamn vid lunchtid första dagen på Copenhagen Fashion Week i början av augusti. Han ser lätt tilltygad ut efter att ha tillbringat ”hela natten – och morgonen – i en bar i London” men är på fint humör och börjar med att dra ett skämt om min somriga outfit:

– Så korta jeansshorts kan bara en homosexuell bära upp!

Liam är i stan för att presentera Pretty Green, klädmärket han grundade förra året och som fått sitt namn efter en låttitel med modsbandet The Jam.

Du har brutit med din storebror Noel, startat ett nytt band – och samtidigt lanserat ett eget klädmärke. Varför?
– Jag har alltid varit modeintresserad. Med Pretty Green får jag chansen att ta fram den typen av plagg jag själv gillar att bära.

Kollektionen innehåller – inte helt överraskande – parkas, paisleymönstrade buttondown-skjortor, jeans, sammets-kavajer, militärjackor och en specialdesignad linje med ökenkängor som gjorts i samarbete med Clark’s.

– Som du ser har jag inte direkt uppfunnit hjulet. Plaggen är brittiska klassiker som jag vuxit upp med i Manchester.

Vilka är dina stilikoner?
– Paul Weller, Brian Jones, medlemmarna i The Small Faces, The Beatles, Happy Mondays, Stone Roses. Samma artister som en gång fick mig intresserad av musik är även min inspiration när det gäller kläder.

Vem ska köpa Pretty Green?
– Killarna på gatan. Det är viktigt för oss att Pretty Green är tillgängligt för vanliga människor. Inget exklusivt designertrams.


Vilken annan artist skulle du helst vilja se i Pretty Green?
– Noel Gallagher! Skämtar bara. Han är en tönt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Läs hela intervjun med Liam Gallagher, och en drös andra omissbara modenyheter, i nya numret av Café. Håkan Hellström pryder omslaget och tidningen finns i en butik nära dig nu.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 14:14