Annons

Äntligen dags för fotbolls-VM! När du ändå är på plats i Tyskland ska du definitivt passa på att njuta av landet. Cafe.se haffade tre tyskar från VM-städerna Berlin, Dortmund och Köln och fick de bästa tipsen på barer, hotell, restauranger och shopping.

BERLINvmguiden_berlin
Namn: Eike Sack

Bästa bar: Bar am Lützowplatz på Lützowplatz 7 är en trång bar med Berlins längsta bardisk.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men det kryllar av barer i staden så är det fullt här är det bara att gå vidare.

Bästa nattklubb: Mitte Weekend. En nattklubb på 15:e våningen i en skyskrapa. Elektro- och housemusik, snygga människor och fantastisk utsikt!

Bästa shopping: På Neue Schönhauserstrasse ligger det en massa butiker med många små, oberoende designers. Här hittar man fynden exklusiva för Berlin. Dyrare designers som Gucci och Prada finns på Friedrichstrasse.

Bästa hotell: Ku-Damm 101 på Kurfürstendamm 101 är ett snyggt designhotell. Till och med maten är snygg. Dessutom är hotellet inte alltför dyrt. Baren är öppen för alla och väldigt populär.

Bästa restaurang: Monsieur Vyon på Alte Schönhauserstrasse är en populär vietnamesisk restaurang. Herr Vyon själv tar emot alla gästerna i dörren men var beredd på att stå i kö!


 
KÖLN vmguiden_koln
Namn: Kornelia Turkiewicz

Bästa bar: Früh i centrala Köln. Där kan man dricka den lokala specialiteten kölsch, överjäst öl, i långsmala 0,2 deciliters glas. Baren ligger på bekvämt gångavstånd från fotbollsstadion.

Bästa nattklubb: Roonburg på Ronnstrasse 33. En nattklubb i ett gammalt slott, men man behöver inte klä upp sig. Med 5 barer och ett flertal dansgolv finns det garanterat något för alla.

Bästa shopping: På Ehrenstrasse finns det lite av allt. Ena stunden känns det som att du är i Rom, i nästa känns det som London. Många nya designers och snygga människor. På parallellgatan Mittelstrasse finns finare märken som Lacoste, Dolce Gabbana och Gucci.

Bästa hotell: Hotell Hyatt nere vid floden Rhen har stadens bästa utsikt. Här bor de besökande skådespelarna och presidenterna men struntar man i sviten är det inte jättedyrt.

Bästa restaurang: Café Spitz på Ehrenstrasse 43 har gott om alternativ och väldigt goda soppor. På SeriThai på Schaafenstrasse 63 sitter man och äter god thai-mat i små bambuhyddor.


 
DORTMUND vmguiden_dortmund
Namn: Thomas Vieten

Bästa bar: Mühle på Alter Mühlenweg 44. Bra bar nära fotbollsstadion med stora TV-skärmar och brasilianska trummor. Perfekt för dem som blivit utan biljetter.

Bästa nattklubb: Stranddeck på Ruhralle 47 är ett annorlunda och populärt ställe. Man har strött ut sand på toppen av ett parkeringshus så det känns som att festa på en strand.

Bästa shopping: På Bruckstrasse finns det gott om små butiker från mindre designers. Är man ute efter mer etablerade märken kan man åka till köpcentrumet Centro i grannstaden Oberhausen, där finns allting under ett tak.

Bästa hotell: Hilton Hotel ligger bekvämt nära centralstationen, det är stort men ganska dyrt. Annars finns det en del Youth Hostels runt Dortmund.

Bästa restaurang: Mongose på Lindemannstrasse 78, ligger nära fotbollsstadion. En asiatisk restaurang där du själv plockar kött, grönsaker och tillbehör innan kockarna steker ihop det. Där kan man lassa hela tallriken full!Jonas Sandberg

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar