Annons
Annons

 

Det största problemet med Camaros från 80- och 90-talen är att de ser så förbannat japanska ut. Inte för att det är det minsta fel att se japansk ut. Utom om du vill vara en äkta amerikansk muskelbil. Och det vill du ju. Plastkjolar är helt enkelt inte kul. Inte ens på 60-talstjejer. Och absolut inte på bilar.

 

Vilken tur då att General Motors har insett detta och åter vill göra Camaro till en bil att vara stolt över, och inte bara något för finniga tonåringar med osunt intresse för bilstereos och spoilers.

 

insida_camaro

 

Den nya versionen, som presenterades på bilmässan i Detroit, är förvisso bara en konceptbil, men det mesta talar för att nästa generation Camaro, som planeras att släppas 2009, kommer att se ut precis så här.

 

 

utsida_camaro

 

 

Camarons återgång till glansdagarna runt 1969 är ett tydligt tecken på att man avundsjukt sett lokalkonkurrenten Fords framgångar med sin nya retro-Mustang och Daimler-Chryslers lyckade arbete med en nygammal Challenger.

 

Eftersom det fortfarande handlar om ett framtidskoncept är mycket oklart, men förmodligen kommer den nya Camaron att bestyckas med en sexliters V8 och priset kommer att ligga någonstans runt

 

Oscar Hammarcrantz

Annons
Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar