Annons
Annons

[nggallery id=119]


Let’s dance lockade miljoner svenskar att stanna hemma i tv-soffan på fredagskvällarna – och fick redaktionen att falla fullkomligt pladask för en trefaldig SM-segrarinna från Göteborg. Cafés Albin Wiberg möter Carin da Silva, den verkliga stjärnan i TV4:s succéshow.

Det var nog en och annan hederlig svensk som satte fredagsgroggen i vrångstrupen i tv-soffan när TV4:s fryntliga sportankare Peppe Eng dök upp i rutan iklädd klackskor, högt skurna flamencobrallor och slimmad skjorta uppknäppt till naveln på bästa sändningstid.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men så snart de första trevande stegen tagits på dansgolvet förbyttes chocken i en stilla beundran för Peppe och alla de andra som frivilligt utsatte sig för detta självutlämnande experiment.

Det dröjde emellertid bara några klunkar innan det var dags för nästa kallsup.

Denna gång var det 21-åriga Carin da Silva som fick tv-tittarna på helspänn med sin intensiva Pocahontas-blick, jätteleendet och den där kroppshållningen som halva jordens befolkning skulle döda för.
Let’s dance blev med tittarsiffror stadigt runt två miljoner en av TV4:s största succéer all time.

För många av de medverkande innebar programmet en fullständig omställning från bekymmersfri anonymitet till en påpassad plats i rampljuset.

Allra störst blev kanske omställningen för just Carin da Silva. Det första man slås av när man träffar henne är att hon ser bättre ut i verkligheten än på tv. Eller ännu bättre kanske jag ska säga.

I en enkel topp, träningsbyxor och håret uppsatt i hästsvans ser hon så där avslappnat och avväpnande vacker ut när vi ses inför inspelningen av det Let’s dance-avsnitt som senare ska visa sig bli hennes sista.
– Privat bryr jag mig inte så mycket om hur jag ser ut. Hemma i Göteborg kan jag gå och sätta mig på ett kafé i mysbyxor och gummistövlar. Och i början var det kul när folk kom fram på stan. Men när jag gick ut osminkad en dag i Stockholm kom en kvinna fram till mig och sa att jag såg helt bedrövlig ut. Sånt är man ju lite ovan vid. Jag kanske var lite naiv när jag gav mig in i det här, men medierna förstorade verkligen upp varenda liten grej helt enormt. Som när jag stukade foten och jag enligt kvällstidningarna höll på att dö. Det var mycket rykten och skit, men det är väl sånt man får ta.

Du tänker på romansryktena mellan dig och din danspartner Viktor Åkerblom Nilsson?
– Ja, vi bara garvade åt alltihop. Viktor är en otroligt trevlig kille och tränar man med varandra flera timmar nästan varje dag i tre månader är det klart att man bygger upp en relation. Vi har blivit väldigt goda vänner, men inte mer än så.

Har kändisskapet bjudit på några överraskningar?

– Jag har fått en del samtal från gubbar som stönar i luren, och det var jag väl inte förberedd på direkt. Men jag jobbar ju med dans, där man både visar upp och använder sin kropp på ett sensuellt sätt, så jag vet intex Det är klart att det inte är okej på något sätt, men jag kan hantera det.

Ber du dem dra åt helvete eller ringer du polisen?

– Nej, jag lägger bara på luren.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar