Carola

Nog med schlagers och jolmiga julsånger. Med sitt nya album vill Carola åter utmana popvärldens största stjärnor. Cafés Rikard Lind går på drömdejt med Sveriges hottaste singel. Jag minns det ungefär som reklam för Datedeodorant. Tv-inslag, tidigt 80-tal: en tonårig Carola skuttar runt på en sandstrand i Miami, sprudlande hoppfull i svallvågen efter Främling. Hon […]

Publicerad 2006-07-02 10:46 | Uppdaterad 2011-12-21 09:26  | Lästid: 1 minut |

Nog med schlagers och jolmiga julsånger. Med sitt nya album vill Carola åter utmana popvärldens största stjärnor. Cafés Rikard Lind går på drömdejt med Sveriges hottaste singel.

Jag minns det ungefär som reklam för Datedeodorant.
Tv-inslag, tidigt 80-tal: en tonårig Carola skuttar runt på en sandstrand i Miami, sprudlande hoppfull i svallvågen efter Främling. Hon har på sig nåt litet pastelligt (vill jag minnas, eller kanske börjar jag bara bli gubbig), hennes fluffigt fönade frisyr fladdrar fint i vinden, hennes ögon och felfritt vita tänder gnistrar i harmoni med varandra.

Inslaget handlar om att den dynamiska lilla ängeln från Norsborg, som redan fått Sverige på knä, nu är skickad att frälsa världen med hjälp av de världsberömda amerikanska bröderna Gibb (voluminöst hår, vita kläder – det minns jag tydligt). Bröderna producerar och skriver låtarna till Carolas första engelskspråkiga skiva, Runaway. Därmed har de även burit fram den trampolin som ska schwunga det svenska stjärnskottet högst upp på listorna.

Men något går fel. Hemma i Skandinavien säljer Runaway visserligen fantastiska 300 000 exemplar men utlandslanseringen kommer av sig helt och hållet – skivan släpps inte ens – efter en omorganisation på skivbolaget. Efter den där urladdningen försökte sig Carola inte på någon internationell popkarriär igen.
Förrän nu.

Dela på Facebook
Tweeta