Äntligen! Nu är den här – champagnesemlan

HUR är det möjligt att förbättra något som, likt semlan, redan är perfekt till sin natur? Genom att addera champagne, givetvis.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-27 14:16  |  Lästid: 2 minuter

Semmelwrap, semmelburgare, ölsemla, grötsemla, nachosemla, semmelsmoothie, falukorvssemla (?!). Ja, snart finns det fler variationer på semlan än vad det finns pizzerior i en medelstor svensk stad (och det vill inte säga lite).

Den tveklöst mest glamorösa variationen hittills på grundstenen i mästerdetektiven Ture Sventons kosthållning kommer emellertid att serveras på anrika Grand Hôtel i Stockholm från och med nästa vecka.

Ture Sventon, här inkarnerad av Helge Skoog, bangade inte på en temla eller sju.

Då är det nämligen dags för champagnesemlan att göra entré i våra liv – förhoppningsvis för att stanna. Det är Grand Hôtels egna konditor som tagit fram den sobra fastlagsbullen i samarbete med champagnehuset Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.

Champagnesemla på Grand Hotel.
Voilà. Här är den i all sin prakt, champagnesemlan.

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinkta aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel, i ett pressmeddelande.

Ruinart Champagne.
Ja, men, hur är tonerna – tonerna! – i Ruinarts champagne undrar du säkert nu. Café kan i den frågan rapportera att den uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.

Fettisdagen – högtiden som snart sagt kan jämställas med julafton och midsommar (när blir det en röd dag?) – är som bekant i antågande och champagnesemlan kommer att kunna avnjutas i Cadierbaren från och med måndag den 5 mars till och med söndag den 10 mars. Priset? I sammanhanget mycket gentila 55 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-27 14:16