Champions League: Allt om alla matcher

Champions League är hetare än på länge. Och klockan 20:40 ikväll (24/2) inleds några av fotbollseuropas riktiga tungviktsmöten. Cafés sportbloggare (och tillika Viasat Fotbolls kanalchef) Per Nunstedt ger här sin syn på matcherna. Atletico Madrid – Porto Den här matchen blir bara intressant om: – Porto vann Champions Leauge så sent som 2004 och ändå […]

Publicerad 2009-02-24 10:11 | Uppdaterad 2018-05-25 10:33  | Lästid: 3 minuter | joel


Champions League är hetare än på länge. Och klockan 20:40 ikväll (24/2) inleds några av fotbollseuropas riktiga tungviktsmöten. Cafés sportbloggare (och tillika Viasat Fotbolls kanalchef) Per Nunstedt ger här sin syn på matcherna.

Atletico Madrid – Porto

Den här matchen blir bara intressant om:
Porto vann Champions Leauge så sent som 2004 och ändå får man frågor som denna. De vann sin grupp, bland annat före Arsenal. Det är inte kattskit.

Spanjorernas hemmastyrka betyder:
– Äh, de har svajat hemma, det var en elak slamkrypare. Madrid hade en enkel resa till åttondelarna men det visade ju sig faktiskt att ”mardrömsgruppen” blev rätt enkel, det var ju inte så att PSV skrämde livet ur någon direkt.

Han avgör:
– Jag gillar Kun Aguero men det blir Porto som tar det här. Lita på Lisandro.

Lyon – Barcelona

Barcelona krossar fransmännen för att:
Barcelona är löjligt favorittippade, alla förväntar sig en final, ”Vi är 15 likvärdiga lag och Barcelona”, som Beckenbauer sa nyligen. Men om Barca inte spelar bättre än mot Espanyol i helgen så blir det faktiskt torsk.

Det enda som kan rädda Lyon är:
Benzema är på g igen – han gjorde mål i ligan i helgen och är givetvis ett måste i matcher mot Barca…

Han avgör:
Eto’o. På väg mot Guldbollen och otäckt bra. Att han var på väg till Uzbekistans liga för ett år sedan framstår ju som mer och mer årtiondets skjukaste story.

Arsenal – Roma

Allt hänger på:
– Om Arsenal lyckas göra mål. De har tidernas målsumpare i danske Bendtner, han lyckas missa sådant som hans gammel-farfar satt.

Arsenal lyckas bara göra mål om:
– Egentligen saknar de en Dan Corneliusson eller Gary Lineker, som sätter chanserna när de kommer. Men jag tycker att det är märkligt att de inte skapar fler chanser med sin speed och kunskap, senast i helgen var det alldeles för fattigt. Wenger har problem, inget snack.

Roma kan skrälla om:
– Det är ingen skräll om Roma vinner, av de italienska lagen så har de störst chans att fälla en britt i åttondelarna. Sättet Roma besegrade Chelsea på i höstas kan ha betytt otroligt mycket även i den här matchen.

Inter – Manchester United

Zlatan kommer äntligen att prestera i Champions League för att:

– Det är dags nu. Inte minst i returen i Manchester. Ibrahimovic saknar fortfarande riktigt stor respekt i England och mycket beror på att han varit alldeles för blek i matcherna där, det har skrämts upp stora förväntningar som ersätts med ett ”jasså, inte mer”. Men Zlatan är extremt viktig i Inter och Adrianos chock-form, med hans mått mätt, så kan de bli giftiga. Det vore skönt om Zlatan kunde bevisa för en och annan blekfis engelsman att han är en spelare som lätt skulle platsa i deras eget landslag, även om han så bara fick skjuta med vänstern.

Det som kan stoppa Uniteds kraftfulla maskineri är:
– Jag tror inte på Inter. Möjligen, möjligen, möjligen för att Uniteds försvar är extremt försvagat till match ett. Men nej, jag tar tillbaka det.

För att få Rooney att tappa humöret och balla ur ska Inter:
– En arg Rooney är ännu farligare. Så för Inter gäller det att hålla honom på bra humör. Men det hjälper inte, Wayne kommer att sänka Inter.

Per Nunstedt och Daniel Kjellsson
Följ Champions League-sändningarna behind the scenes. Följ Per Nunstedts sportblogg.

Kvällens tv-tider:

20:40
Lyon – FC Barcelona
Tv6

20:40
Inter – Manchester United
Viasat Fotboll

20:40
Arsenal – Roma
Viasat Sport

Dela på Facebook
Tweeta