Annons

Champions League: Allt om kvällens matcher

Ikväll (25/2) fortsätter Champions League med bland andra Chelsea, Real Madrid och Liverpool inblandade. Per Nunstedt, sportbloggare på Cafe.se samt kanalchef på Viasat Fotboll ger dig sina unika matchanalyser.

joel

Ikväll (25/2) fortsätter Champions League med bland andra Chelsea, Real Madrid och Liverpool inblandade. Per Nunstedt, sportbloggare på Cafe.se samt kanalchef på Viasat Fotboll ger dig sina unika matchanalyser.Champions League är hetare än på länge. Och klockan 20:40 ikväll (24/2) inleds några av fotbollseuropas riktiga tungviktsmöten. Cafés sportbloggare (och tillika Viasat Fotbolls kanalchef) Per Nunstedt ger här sin syn på matcherna.

Annons

Chelsea – Juventus

Det här kan rädda Juve:
Juventus gjorde en makalös höst och slog Real Madrid i två möten, vilket inte är kattskit. Jag är otroligt imponerad av deras höst, vem satte el-stötar i Del Piero, hur bra och pigg kan man bli? Men det känns som att de har spelat över sin förmåga. Och när de nu vann sin grupp så hade de ju önskat annat än att få Chelsea, vilken nitlott.

Gilla Cafe.se på Facebook

Chanserna att Del Piero sätter en frispark är:
– Han sätter en av tre.

Om det är någon som riskerar att göra bort sig så är det:
– Drar Terry på sig ett billigt gult så är han avstängd i returen. Och det vore ju klantigt.

Han avgör:
Anelka, 1-0. 

Villarreal – Panathinaikos

För någon som inte vet ett dyft om den här matchen kan man kort säga att:
– Att det kommer att bli full fart framåt, spanjorerna är otroligt medvetna om att de måste ha ett bra försprång innan returen.

Han avgör:
– Rossi, för spanjorerna.

Det man inte tänker på gällande Panathinaikos är:
– Att grekerna vann sin grupp före Inter.

Sporting Lissabon – Bayern München

Det man kan säga om forna storlaget Bayerns form just nu är:
– De är nere på en riktig låg nivå nu, förlust mot Köln senast och det är ett jävla ståhej kring klubben. Franz Beckenbauer är ute och vevar mot Bayern, men det är väl mer eller mindre standard då de går dåligt.

Det tyskarna bör se upp med är:
– Alla menar att tyskarna är skyhöga favoriter men Lissabon kan skrälla.

Han avgör:
Liedson. Killen som sägs vara så bra att Portugal vill adoptera in honom till landslaget, även om det inte blir aktuellt till matchen mot Sverige.

Real Madrid – Liverpool

Så här tror jag att matchen kommer att arta sig:
– Ett vansinnigt drag från spanjorerna.

Det man inte tänker på gällande Real Madrid är:
– Med Juande Ramos är Real Madrid pånyttfött. Det är ett helt annat spel än det som Schuster presenterade. Så glöm det du sett från i höstas. De har nia raka ligavinster, 21-2 i målskillnad, och helt plötsligt ser de ut att kunna kamma hem hela Champions League, det trodde ingen för några månader sen.

Liverpool är ett grymt cuplag för att:
– Kan man få dra till med klassikern ”tradition”? Att de är bra när det gäller men har svårare mot svagare motstånd? Fyll gärna i med några ytterligare klyschor.

Han avgör:
–  Raul! Han gör mål i varannan Champions Leauge-match, 66 pärlor hittills, snacka om vara ruggig då det gäller. Han ÄR Mr Champions League. Vill ni veta mer sänder vi en halvtimmes intervju där Frida Nordstrand möter spanjoren, 19:30 i Viasat Fotboll i kväll.

Per Nunstedt och Daniel Kjellsson
Följ Champions League-sändningarna behind the scenes. Följ Per Nunstedts sportblogg.

Kvällens tv-tider:

20:00
Real Madrid – Liverpool
Viasat Fotboll

20:40
Chelsea – Juventus
Viasat Sport

20:40
Sporting Lissabon – Bayern München
Viasat Motor

20:40
Villarreal – Panathinaikos
Viasat Extra

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar