Hoppa till innehåll

Programledare om 17-åringen efter OS-guldet: ”En riktig liten läckerbit”

David Johansson

Trots att Chloe Kim vann OS-guld i halfpipe-finalen i snowboard pratade radioprogramledarna om hennes utseende och kropp. ”Chloe Kim är ju känd för att rida en väldigt annorlunda bräda än Kim Kardashian” sades bland annat.

Blott 17 år gamla Chloe Kim från Kalifornien är en av USA:s representanter i OS i Pyeongchang, och tävlar i landets snowboardlandslag. Hon har hyllats som en enorm talang med oerhörd karisma som verkligen livat upp stämningen under OS. Under tisdagen knep hon guldmedaljen i halfpipe-finalen i Pyeongchang, samtidigt som hon lyssnade på Migos och Cardi B:s MotorSport, och blev då den yngsta kvinnan någonsin att ta ett OS-guld i snowboardsammanhang. Hennes unga ålder och otroliga talang har gjort henne till en tittarfavorit som hyllas över hela världen.

Även om hyllningarna av Kim varit överväldigande, har en del av efterdyningarna av hennes vinst i halfpipefinalen varit riktigt tråkiga. Den 40-åriga radioprataren Patrick Connor, som bland annat leder sportradioshowen The Shower Hour with Patrick Connor på radiostationen KNBR, som ägs av Cumulus Media, visade sitt sanna, manschauvinistiska ansikte under en sändning precis efter Kim blivit OS-guldmedaljör.

Connor satt med i radioprogrammet Dialed-in with Dallas Braden, som sänds genom Sirius XM, när Connor kallade Kim för ”a litte hot piece of ass.”

I programmet, där även medprogramledaren och den före detta baseballspelaren Dallas Braden och komikern Brody Stevens satt med, fortsatte man att objektifiera Chloe Kim på grund av hennes ålder, kön och namn.

– Personligen, när jag sett Chloe Kim på Twitter har jag bara tänkt på Khloe och Kim Kardashian, och har inte kunnat eller velat hantera det. Så jag missade hela grejen med Chloe Kim. Men det är en bra story, hon är verkligen inne i det, en liten unge. Jag inspireras av det, sa komikern Brody Stevens och tyckte det var en rimlig kommentar och tankebana.

Dallas Braden snappade upp på den sunkiga jargongen:

– Chloe Kim är ju känd för att rida en väldigt annorlunda bräda än Kim Kardashian.

– Utan tvekan. Hennes födelsedag är den 23 april, och nedräkningen är igång, baby. Jag känner mig som Wooderson, ”That’s what I like about them high school girls”, fortsatte Connor och refererade till Matthew McConaugheys fiktiva rollkaraktär Wooderson i filmen Dazed and Confused.

– Jag älskar det P-Con, jag är här med dig, instämde Stevens.

”P-Con” tyckte inte att det räckte där, utan valde att fortsätta gräva sin egen grav genom att fälla den fullständigt absurda kommentaren:

– Hon är fin som fan! Om hon var 18 skulle du inte skämmas för att säga att hon var en riktig liten läckerbit. För det är hon. Hon är urgullig. Jag är ett gigantiskt fan av Chloe Kim.

Braden och Stevens garvade åt kommentaren, och till slut frågade Stevens Patrick Connor om han tagit ett erektionspiller.

Inte helt oväntat har den här bisarra stunden i livesänd radio inte tagits emot speciellt väl. I sociala medier skriver folk kommentarer som, ”Undrar vad [din] fru och barn tycker om dina kommentarer”, ”Han borde få sparken omedelbart!” och ”Patrick Connor måste få sparken omedelbart! Att degradera den där begåvade, kapabla, medaljvinnande tjejen till ’en riktig liten läckerbit’ är vidrigt, nedvärderande och föraktligt”.

I en tweet som publicerats på The Athletic skriver Connor själv: ”Igår misslyckades jag genom att på ett märkligt sätt försöka få folk att skratta. Mina kommentarer om @chloekimsnow var mer än olämpliga, de var lama & vidriga. Jag är verkligen ledsen Chloe. Du har representerat vårt land så fantastiskt. Jag ber om ursäkt till mina kollegor och lyssnare för att jag har varit en total idiot.”

Connor har fortfarande kvar sin anställning på Barstool Sports på SiriusXM, där kommentarerna fälldes. Barstool själva, genom Dallas Braden, som klart och tydligt hoppade på jargongen i programmet och skrattade åt Connors kommentarer, menade att man ”förstår allvaret i kommentarerna och det är inte vilka vi är”.

På onsdagskvällen amerikansk tid bekräftade programchefen på KNBR till Deadspin att ”Patrick Connor inte längre arbetar på Cumulus Media.”

Ridå, ”P-Con”.

Artikeln publicerades först på Femina.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.