Eureka! En koffeinfri Coca-Cola som går att dricka på kvällen

en tänkande man och två Colaburkar

Mästerblandarna på Coca-Cola-fabriken rivstartar året med två nya smaker.

Robin Åberg  |  Publicerad 2022-01-14 11:38  |  Lästid: < 1 minuter

Många har sedan den första Coca-Colan inmundigades i slutet av 1800-talet längtat efter den dagen då de kan avnjuta detta svarta guld även på kvällen. På grund av läskens koffeinhalt har detta varit en total omöjlighet – fram tills nu.

Idag kom nämligen nyheten att Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri snart når butikshyllorna, vilket betyder att man nu kan avnjuta denna läskande dryck sent in på småtimmarna, utan att behöva oroa sig för att inte kunna somna.

Koffein är annars en av byggstenarna i läsken som vanligtvis innehåller 32 mg koffein per burk. Nu har detta plockats bort men Coca-Cola själva menar att smaken är densamma.

Det är inte den enda nyheten i sortimentet. Coca-Cola och någon form av citrus är ett vinnande koncept och tidigare har Coca-Cola med en twist av citron piffat upp de sockerfria alternativen. Nu har turen kommit till citronens gröna kusin limen.

Coca-Cola Zero Sugar Lime heter den andra av vinterns nyheter, en sockerfri (men inte koffeinfri) cola med fräsch smak av just lime.

Coca–Cola Zero Sugar Lime kommer i 33 cl burk och på flaska, 50 cl och 150 cl. Coca–Cola Zero Sugar Koffeinfri lanseras i 33 cl burk och 50 cl flaska. Nyheterna finns i butik från och med vecka 4.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-14 11:38