Cola Light och Cola Zero smakar VISST annorlunda – här är anledningen

Båda är sockerfria, innehållet ser i princip likadant ut – men ändå föredrar man antingen Cola Zero eller Cola Light. Så vad är det egentligen som skiljer dem åt?

Thowe Wagner Larsson  |  Publicerad 2017-08-21 09:42  |  Lästid: < 1 minuter

Är du en storkonsument av lightläsk är du förmodligen team Cola Light eller team Cola Zero. Det kan tyckas vara en bagatell för dem som inte dricker lightläsk, att det faktiskt finns två olika uppfattningar om vilken som är godast, men sanningen är att de två coladryckerna skiljer sig i smak.

Anledningen? Cola Light skapades 1983 som ett sockerfritt och lättare alternativ till Coca Cola. Man skulle känna på smaken att drycken var sockerfri och annorlunda. År 2006 lanserades Cola Zero som även den är sockerfri – men smaken skulle vara så lik Coca Colas originalsmak som möjligt.

Innehållet hos de båda sockerfria dryckerna är i princip autentiskt förutom en enda molekyl. De båda innehåller citronsyra, men Cola Light innehåller just det och Cola Zero innehåller trinatriumcitrat (ett salt av citronsyra). Men bortsett från den molekylen är innehållet i burkarna detsamma.

Källa Mirror UK

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:28