Annons
Annons


Comme des Garçons blir nästa varumärke att samarbeta med H&M. Till hösten släpps kollektionen som designas av Comme des Garçons chefsdesigner Rei Kawakubo.

Världslanseringen av kollektionen kommer att äga rum i samband med öppningen av H&M:s andra butik i Tokyo, Japan, i början av november. Lansering för övriga H&M-marknader är några dagar senare.

Annons

– Det här är så häftigt, säger Cafés modechef Daniel Lindström. Chefsdesignern Rei Kawakubo är väldigt anonym som modeskapare, någonting som tillsammans med hennes prestationer givit henne enorm trovärdighet i modebranschen. Det här är vad man skulle kunna kalla ett kreddigt samarbete och det är ett vågat val av H&M.

Vad kan vi förvänta oss av herrlinjen?
– Comme des Garçons har alltid varit väldigt konstnärligt och jag skulle gissa att vi får se lite annorlunda passformer, förmodligen lite oversizeade plagg. Mycket volym.

Vågar du gissa på några specifika plagg?
– Det är en höstlinje, så någon form av kostym kan vi nog vänta oss. Men en twistad variant, den kan till exempel bli ofodrad och med lite annorlunda passform. Jag skulle även gissa på att det släpps en ullrock, men igen – med en twist. Rei Kawakubo har också alltid varit väldigt duktig på accessoarer och det är någonting jag verkligen tror H&M kommer att utnyttja.

Bland H&M:s tidigare samarbetspartners finns Viktor och Rolf, Karl Lagerfeld och Roberto Cavalli.

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar