COS firar tio år – släpper specialkollektion

COS firar tio år i modevärlden genom att en specialkollektion. Den avskalade kollektionen har skapats med målet att minimera materialspill.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-03 09:56  |  Lästid: 2 minuter

Minimalistiska succémärket COS firar 10-årsjubileum genom att släppa en kapselkollektion för män, kvinnor och barn. Sedan öppningen av första butiken på Regent Street i London år 2007 har det svensk-brittiska märket släppt basplagg och omtolkat garderobsklassiker. Märket öppnade i Stockholm 2011 och har sedan dess öppnat butiker i Göteborg och Malmö.

Jubileumskollektionen består passande nog av sammanlagt tio plagg i en avskalad färgskala i vitt och beige. I skurningen av plaggen har man försökt skära plaggen som ett pussel, där det ena plaggets form bestämmer det andra. Detta för att effektivisera användandet av material, och undvika slöseri av tyger och material.

– Designteamet tog chansen att leka och experimentera i tillskärningsprocessen, och omdefiniera metoderna bakom designen. Mönsterkonstruktörer och designers arbetade tillsammans, och arbetade på ett sätt som påminde om historiska tekniker som maximerade användandet av material. När vi ser in i framtiden så kommer vi fortsätta fokusera på ett effektivt användande av material, och framåtblickande tekniker, säger Karin Gustafsson som är creative director på COS.

COS 10-årsskollektion släpps den 24 mars i butik och på cosstores.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:26