Annons

Cykla säkert!

Patrik Hedlund

Om skälet till att du inte bär hjälm är att du tycker de är för fula – tänk om! Vi har nämligen utan problem halat fram tre vettiga varianter – från 300 till 2 200 kronor.

* * *

Cirka 16 procent av alla svenskar använder cykelhjälm, det är för dåligt. I Stockholm är man bäst, där cirka 25 procent av cyklisterna är tuffa nog. Och i Malmö är man sämst, där knappa 8 procent ser till att skydda skallen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Här är tre hjälmar som vi tror kan ändra de siffrorna.


Proffskrukan

Giro Air Attack, som bland annat används på Tour de France, väger otroligt lite och har en superaerodynamisk design som ser till att du kommer fram lite snabbare. Men det är inte därför vi gillar den, utan för att den är så förbaskat snygg. Finns i flera olika färger och kostar drygt 1 000 kronor plus frakt här.

Ljudhjälmen
En nästan klassisk hjälm från svenska POC, nu utrustad med ambitiösa inbyggda hörlurar från Beats by Dr Dre. Utmärkt för cykelturen, men även för skidbacken eller extremsporter. 2 200 kronor här.


Stilren vinnare
Testvinnare i försäkringbolaget Folksams test av cykelhjälmar och precis så liten, lätt och stilren som vi vill att en hjälm ska vara. Kostar 349 kronor här.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar