Hoppa till innehåll

Dag 1 med Pokémon GO

Jag också. En fantastisk tanke ändå, att såhär lagom till semestern kasta sig på cykeln och ge sig ut i världen och jaga japanska smådjur, dricka folköl och high fivea killkompisarna när man hittat en rare. Jag vill. Nu. Så jag hackade lite. Fixade och trixade och plötsligt var Pokémon GO mitt. Såhär var min … Continued

Jag också. En fantastisk tanke ändå, att såhär lagom till semestern kasta sig på cykeln och ge sig ut i världen och jaga japanska smådjur, dricka folköl och high fivea killkompisarna när man hittat en rare. Jag vill. Nu.

Så jag hackade lite. Fixade och trixade och plötsligt var Pokémon GO mitt. Såhär var min första dag:

IMG_9254

Det här är alltså den nya professorn Willow. Jag litar inte riktigt på honom för att vara ärlig. Snabba skor, fräsig frisyr, sportig ryggsäck? Den där sportiga hunkstilen osar 50-årskris lång väg. Full med skit.

Det blir inte bättre när han påstår att alla mina klassiska internetnicks redan är slut tills jag till slut tvingas välja det första bästa jag ser i rummet jag råkar vara i. Översittar-Willow!

IMG_9260

Well well. Dags för Varmeelement att upptäcka Majorna genom Pokémon GOs förtrollande ögon. Jag hinner inte ens komma ur sängen.

IMG_9263

Vad i! Det var det kaxigaste? En Squirtle där jag ligger i bara underkläderna? Och så arg? Well.  Nu är den tryggt säkrad i min Pokéball. Dagens jakt börjar bra.

Jag drar på mig kläder och drar ut på city, redo att fånga fler. Istället möter jag på en massa märkliga symboler som jag antar att andra pokéspelare placerat ut.

IMG_9262

… Totempålen? Ja, jo. Varför inte? Jag klickar på den och ut ramlar ett gäng pokébollar. Går en vända, lite håglöst ned bland landshövdingahusen. Så blinkar det plötsligt till i mobilen! En Spearow är i krokarna, en bit ner på Allmänna Vägen. Jag rusar.

IMG_9266

Nånstans här börjar jag inse att det kanske är rätt bra att spelet inte lanserats i Sverige än. Ingen magisk datakraft i världen kan nämligen trolla bort skämtet till sommar som pågår utanför. Ett grått Göteborg är grått också med Pokémons. Jag fryser.

IMG_9278

Det gör de här killarna också, som ställt sig utanför en frikyrka som blivit utnämnd till ett Pokémon Gym, vad det nu är, jag har för låg level. Det här känns inte som de där coola videosarna man sett från LA, med glada amerikaner som rusar runt och fångar allt de ser. Det här är precis som vanligt, fast med Pokémons. Suck. Allt är som vanligt.

Förhoppningsvis blir vädret, livet och jakten bättre tills nästa gång. Vi hörs då!

/Pokémon Master Werner

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.