Hoppa till innehåll

Dagens chock: Di Leva och Dogge släpper singel

Den mycket oväntade duon Thomas Di Leva och Dogge Doggelito gör musik ihop. Resultatet är ”Kämpa på”, en låt som definitivt finns.

”Det var sommaren 2023 då Di Leva satt i bilen på väg hem efter en konsert när Dogge Doggelito plötsligt dök upp jämsides i sin bil i andra filen. Dogge började tuta och vinka glatt. Strax därefter fick Di Leva ett sms på sin mobil från Dogge med frågan om att göra en låt tillsammans.”

Så börjar pressutskicket som utannonserar årets hittills märkligaste och mest otippade musiksläpp. Resultatet är singeln Kämpa på som tydligen släpps idag. Den handlar om att man ska kämpa på, även när det känns jobbigt. Med andra ord, man ska inte bara kämpa på när det är gött och lätt i livet som man annars lätt kan tro.

Så när de nu gjort en låt… Enda problemet med Kämpa på är att den inte är så bra. Istället för att trösta och peppa har den en nästan diametralt motsatt effekt. Det är en sån låt som när man hör den så tappar man den kämparglöd man eventuellt hade. Det kanske hade varit bra om Thomas Di Leva och Dogge Doggelito inte släppte så många fler låtar tillsammans, men det är naturligtvis upp till dem.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.