Annons

Dagens outfit

De lediga dagarna i jul är för många ett ypperligt tillfälle att hinna läsa lite, jobba på allmänbildningen och cocktailkunskaperna. Därför gläds vi nu lite extra åt nyheten att förlaget Penguin Classics släpper några av historiens största verk – med fina redesignade omslag.

joel

De lediga dagarna i jul är för många ett ypperligt tillfälle att hinna läsa lite, jobba på allmänbildningen och cocktailkunskaperna. Därför gläds vi nu lite extra åt nyheten att förlaget Penguin Classics släpper några av historiens största verk – med fina redesignade omslag.De lediga dagarna i jul är för många ett ypperligt tillfälle att hinna läsa lite, jobba på allmänbildningen och cocktailkunskaperna. Därför gläds vi nu lite extra åt nyheten att förlaget Penguin Classics släpper några av historiens största verk – med fina redesignade omslag.

För böcker döms ofta efter sina omslag, trots att ordspråket talar för det motsatta. Och nu går enligt försäljningsstatistiken inte ens de största klassikerna säkra.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Historiens stora verk säljs i allt färre exemplar (någonting som givetvis inte enbart beror på omslagsdesign, men give us a break).

Coralie Bickford-Smith har med detta som bakgrund alltså skapat nya och färgglada omslag för Penguin Classics. Jane Austins Stolthet och fördom representeras numera exempelvis av limegröna svanar och Jane Eyre har blodröda, symboliska blommor runt sig.

Penguin tror man att en yttre renovering är precis vad som behövs för att nå en ny större publik och många nättyckare hävdar att det inte är omöjligt att de har rätt. Konservatism tilltalar sällan de digitala generationerna.

Om de nya roligare omslagen smittar av sig och piffar upp även innehållet, till exempel Jane Austins sömnpiller till litteratur, förtäljer inte historien.

Felicia Eriksson

prenremsa2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar