Daniel Hallberg bäst klädd – igen: ”Det är hiphop upptill och Dylan nedtill”

Daniel Hallberg en av Sveriges bäst klädda män 2019

2018 fick Daniel Hallberg utmärkelsen Sveriges bäst klädda man av Café. Nu har modetidningen Elle också gett honom utmärkelsen ”bäst klädda man”.

Kristofer Steneberg | Foto: Cornelia Wahlberg  |  Publicerad 2020-01-17 21:30  |  Lästid: 1 minut

Elle-galan, som hålls i januari varje år, delar ut Sveriges mest prestigefyllda modepriser i 14 kategorier. Skådespelerskan Hedda Stiernstedt tar hem priset ”Bäst klädda kvinna” och Daniel Hallberg kniper kategorin ”Bäst klädda man”.   

– Tänk om jag nu kan göra vad jag vill och att det jag sätter på mig per automatik blir det som gäller? Går ut en vintermorgon i mankini och alla tar efter. Herrmodet kan bli väldigt förvirrat 2020, säger Daniel Hallberg skämtsamt.

När Café träffar honom är han klädd i kofta från Tyler the Creator och ökenkängor.

– Det är hiphop upptill och Dylan nedtill. Det tycker jag symboliserar min stil rätt bra. Jag gillar så mycket olika saker - jag ser det mest som lite förvirrat, säger han.

Hans stilikoner är i USA – den moderna hiphopens frontfigurer som ofta har en stil som inte är helt enkelt att sno.

– För mig leder amerikanska rappare modet. Asap Rocky, Kanye West, Tyler the Creator. Det är oftast svårt att rakt av ta deras stil – man blir så vit. Behöver blanda upp det.

Tanken med Elle-galan och dess priser är att hylla svenskt mode, kreatörer, uppkomlingar och makthavare. En kreatör som är viktig för Daniel Hallberg är flickvännen Beate Karlsson, konstnär och modeskapare som bor i New York. 

– Ibland rådfrågar jag henne, ibland klär vi oss tillsammans. Hon brukar vara ganska kompromisslöss och bortkopplad från en kommersiell agenda. Har relativt smala referenser. Men det blir busigt och barnsligt och jag tycker att det kan vara kul.

Hans klädkonto är inte extremt, även om det händer att han köper dyra märkesskor ibland.

– Men man känner sig lite dum i huvudet när man gör det. Man blir lite marxist. En person har skor som kostar en månadslön och samtidigt finns det folk som inte har mat på bordet.

Att han blivit dubbelt prisad som bäst klädda man är ett mirakel med tanke på hur morgontrött han är, säger han. Men han har trick för att vakna:

– Jag brukar sätta på svinhög musik i duschen och dricka starkt kaffe och kolsyrat vatten. Det får upp mig.

Dela på Facebook
Tweeta