Hoppa till innehåll

Daniel Hallberg: ”Jag inspireras mest av artister med bra stil”

Olle Arnell

Daniel Hallberg, stilintresserad komiker och reklamman, väljer sina favoriter.

Varje månad ber vi en känd svensk att utse sina populärkulturella och stilmässiga favoriter. Den här månaden är det dags för Daniel Hallberg!

Scen från A bigger splash.

FILM – A bigger splash (2015)
Så här i Café Stil-sammanhang väljer jag den för den otroliga estetiken. Världens snyggaste hus, inredning, bra musik, snygga kläder, snygg bil och grymma skådisar!

DOFT– Comme Des Garcons  Wonderoud
Köpte nya Comme Des Garcons
Wonderoud häromdagen, håller på att vänja mig vid den. Träig, med lite toner av honung. Den känns bra, just nu är den min favvo!

MUSIK – Know Wave Radio
När jag springer lyssnar jag på house och disco på BeatsinSpace.net, när jag tränar lyssnar jag på hiphop i programmet Chillin Island på Know Wave Radio. När jag jobbar lyssnar jag på HNNY:s Music for listening-serie på Soundcloud. Musik är livet.

STAD – Tokyo
Var där under våren och fick en stor mersmak för klubbarna. Väldigt bra uteliv! Allt från nördiga jazzbarer till discoställen och hårdare technoklubbar. Fantastisk stad på alla sätt och vis.

HOTELL – The Standard High Line, New York
Förstår att det är ett icke-originellt tips, men att ta en drink i hotellets bar (The Boom Boom Room) första kvällen när du anlänt till New York. Dricka en Negroni och se ut över staden, det är fantastiskt.

MODE – Stilikonen Sean Pablo
Jag har ingen favoritdesigner. Jag inspireras nog mest av artister och skådisar med bra stil. Vissa dagar lajvar jag Asap Rocky. Andra dagar tittar jag på skejtaren Sean Pablo. Boxaren Conor McGregor. Och när jag är 50 år vill jag klä mig som Steve McQueen.

PLAGG – Bucket hat
Gillar huvudbonader generellt. Men klassiska hattar känns lite oinspirerat just nu. Jag ser ut som en kille med svarta stuprörsjeans och skinnjacka när jag bär det. Så jag säger bucket hat, den kan kännas japanskt gubbig och New York-skejtig på samma gång.

KLOCKA – Rolex Daytona
Jag tycker Rolex Cosmograph Oyster Daytona, ”Paul Newman”, från 1969 med vit urtavla är den snyggaste klockan som gjorts.

RESTAURANG – Sturehof
Jag har många favoritrestauranger i Stockholm. Skaldjur på Sturehof. All mat på Jim & Jacob. Pizzan och atmosfären på Babette. Anders Timells tourettes på Teatergrillen. Kebab på Falafelkungen Sveavägen.

BOK – Haruki Murakamis Norwegian Wood
Murakami har en egen melodi i språket. Han sätter en fin, sentimental ton på det mest vardagliga. Han kan beskriva något så trivialt som att koka snabbnudlar på ett helt fängslande sätt. Men framför allt är han en hejare på kärleken. Kärlek är mitt favoritämne i böcker, filmer, musik och livet.

Här hittar du Daniel Hallberg på Instagram.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.