Annons

Därför bär så många vit bandana under New Yorks modevecka

En vit bandana är årets hetaste accessoartrend på modeveckan i New York. Bandanan visar inte bara att du är trendmedveten, utan även att du tar ställning för alla människors lika värde.

Nanna von Knorring
Därför bär så många vit bandana under New Yorks modevecka

whitebandana

Den klassiska scarfen som gjorde succé under 90-talet är tillbaka! Häromveckan skrev vi om Dr. Martens färgstarka vårkollektion där bland annat ett par kängor med bandana-tryck ingår.

Nu har publikationen Business of Fashion startat en kampanj som går under namnet #tiedtogether. Kampanjen uppmanar alla under modeveckan i New York, både designers, fotografer, bloggare och personer som inte kan besöka modeveckan, att bära bandanan för att tillsammans ta ställning för solidaritet, enighet och inkluderande.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

bandana3

Bandanan är inte ett politiskt ställningstagande, utan snarare ett uttryck för humanitet.

”Bär en vit bandana som ett tecken till världen att du tror på mänsklighetens gemensamma band – oavsett ras, sexualitet, kön eller religion”, skriver Imran Amed, grundare och chefredaktör för Business of Fashion.

bandana5

Kampanjen fick sin början under Tommy Hilfigers visning i Los Angeles då modellerna bar en vit bandana knuten runt armen när de gick på catwalken.

bandana2

Flera andra designers har valt att anamma kampanjen, bland andra Diane von Furstenberg, Phillip Lim, Prabal Gurung och Thakoon, och vi är säkra på att allt fler kommer att pryda sina outfits med detaljen under de internationella modeveckorna.

bandana4

Foto: Business of Fashion

Här kan du kolla in Dr. Martens vårkollektion med bland annat bandana-tryck på kängorna >

Annons

Dela (16)
Tweeta

Annons


Laddar