Dr Martens hyllar grungen i färgstark vårkollektion

Här är skorna som definitivt kommer att sticka ut i skohyllan och på stans gator i vår.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-02-01 11:57  |  Lästid: 2 minuter

När Dr. Martens lanserar vårens specialkollektion gör de det genom att ta oss med tillbaka till sent 80- och tidigt 90-tal när Grungen blommade. Band som Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains och Pearl Jam var frontfigurerna för musikstilen som växte fram i de nordvästra delarna av USA.

Med splashigt färgstänk, färgglada blommor och klassiskt bandanaprint har man tagit fram tre olika motiv som alla kommer att sticka ut i skohyllan. De olika motiven finns till flera olika modeller, däribland 1460 8-Eye Boot som bars flitigt inom grungekulturen. Skorna kommer att finnas till försäljning i februari.

Bandana Print

Paisleymönstret, ett av de mest klassiska bandanamönstren, finns på Dr. Martens modeller Pascal 8-Eye Boot och 1461 3-Eye Shoe.

dr-martens-kangor-skor

Floral Clash

Dr. Martens inspirerades av 90-talsmönster från brittiska vintagebutiker för de tre individuella blomstertryck som använts på modellerna 1461, Pascal och 8065 Mary Jane.

dr-martens-varskor

Paint Splatter

Färgstänksmotiven hämtar inspiration i de färgstarka influenser som associeras med 90-talets grunge och är skapade internt av Dr. Martens egna designteam.

dr-martens-varkangor

Skorna finns tillgängliga i Dr. Martens egna butik på Katarina Bangata 15 i Stockholm från och med februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:35