Hoppa till innehåll

Därför byter Hernö Gin design på flaskorna

Fans av Hernö Gin får nu inom kort lära sig hitta en helt ny flaska i hyllorna.

En av Sveriges mest omtyckta gintillverkare byter nu utseende på sina flaskor. Härnösandsbördiga Hernö Gin börjar så smått med produkterna Hernö Dry Gin och Hernö Old Tom Gin och de nya flaskorna kommer smygas ut i Systembolagets butiker gradvis den närmsta tiden.

Varför har man då valt att göra om en så välkänd grafisk profil? Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin berättar.

– Vi får mycket uppskattning för vårt visuella uttryck, många gillar färgupplägget på flaskorna och känner igen oss tack vare designen. Nu vidareutvecklar vi det som redan är bra ytterligare ett snäpp så att vi syns ännu bättre på hyllan. Efter otaliga vändor med prototyper, färgprover och designskisser känns det otroligt kul att nu visa resultatet.

Det är svårt att säga vad man tycker om den nya looken, men den är helt klart ett stort steg från den estetik vi fäst oss vid. Den gamla flaskan kändes klassisk med sin snirkliga design. Den nya känns å andra sidan mer samtida och in your face på ett sätt som kanske inte fäster sig omedelbart, utan eventuellt är något man får vänja sig lite vid. Den kommer nog synas bättre i hyllorna, men det är inte säkert att det är uteslutande positivt. Den nya glasflaskan är dock riktigt snygg.

Så här ser den gamla flaskan ut som alltså nu kommer fasas ut:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.