Hoppa till innehåll

Därför har det här 14 år gamla Scrubs-klippet blivit viralt

Casten i tv-serien Scrubs.
Jonas Fiskáare

Trött på all nyhetsrapportering om coronasmittan? Det här dråpliga klippet är rykande aktuellt, trots ett gäng år på nacken.

Scrubs-fans där ute håller nog med om att serien inte bara titt som tätt frambringar rejäla skrattsalvor. Då och då bjuder man också på träffsäkra inspel från verkligheten – ibland på ett sätt som får känslosamma tv-tittare att förvandlas till riktiga lipsillar.

I spåren av coronapandemin har nu ett klipp från serien fått stor spridning i Twitterflödet. Men varför har klippet fått viral spridning just nu? Ta er en titt själva.

I klippet ger doktor Kelso en mycket ingående utläggning över hur snabbt en smitta sprids inne på ett sjukhus. En rykande aktuella fråga med tanke på det rådande dagsläget i världen.

Vad får vi då lära av hans utläggning? Att en infektionsspridning kan börja med något så trivialt som en nysning, en handskakning eller en enkel klapp på axeln. Ett budskap som är rätt rakt på sak – social distansering är A och O för att minska smittspridningen.

Men när väl man tror sig ha tagit till sig hela budskapet, bjuder slutklämmen på klippet på ytterligare en dråplig situation, som för att verkligen försäkra om budskapet nått fram. Den här gången är det den avskedade praktikanten Cabbages taffliga upptåg man gör sig lustig över.

Strax innan han ska säga adjö till en äldre kvinnlig patient som är intagen på avdelningen, gör han det fatala misstaget att plocka upp ett infekterat föremål direkt från golvet, för att sen ge kvinnan en sista kärvänlig handskakning. Avsnittet slutar sen abrupt med texten: ”Fortsättning följer…”.

Tv-serien Scrubs.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.