Vad är det absolut bästa med falukorv?
– Jag skulle säga att det bästa med falukorv är mångsidigheten och enkelheten. Har använt falukorv i rätter från dom flesta av världens kök och allt som oftast blir jag förvånad hur bra den gör sig i oväntade smakkombinationer. Samtidigt är det väldigt svårt att misslyckas med tillagningen. Den kan inte bli underkokt eftersom den är god och ätbar redan som rå. Det ska också väldigt mycket till innan en falukorv blir överkokt. ”Det ska va litta bränt”.
Vad är den vanligaste missuppfattningen du stöter på om falukorv?
– Den vanligaste missuppfattningen är att högre kötthalt = godare falukorv. Det får gärna vara högre än 45% (som är gränsen för att det ska få heta falukorv) men det finns falukorvar som går upp mot och över 90%. Då förlorar korven ofta den karaktäristiska falukorvsmaken vilket jag tycker är tråkigt.
Hur uppstod din kärlek för denna svenska klassiker?
– Kärleken till falukorv grundar sig från början egentligen inte i smaken. Det som gjorde att jag verkligen fastnade för falukorv är det humoristiska elementet i att den andas så himla mycket ”svensk vardag”. Det gör att man kan skapa roliga kontraster när man använder den i exotiska eller lyxiga rätter.
Hur gick tankarna när du skulle gå in till Mästerkocken-juryn? Ta oss igenom minuterna innan och berätta gärna om hur du tog deras reaktion!

– Precis innan jag skulle gå in till juryn var jag faktiskt rätt lugn. Min stora nervositet hade legat i själva matlagningen. Det hade varit otroligt pinsamt att misslyckas totalt med den inför hela svenska folket. När man går in till juryn är maträtten färdig till 90% så jag visste att det hade blivit ganska bra och jag kunde slappna av och bara vara mig själv.
När jag stod live framför juryn och fick bedömningen tolkade jag det som att alla tre solklart ville ha mig vidare. Tolkade Tinas ”la di da” som ett tydligt ja. Det var en riktigt fet känsla med tre ja eftersom det ändå var riktigt chansning till rätt jag valt. När jag sen kollade på programmet i efterhand ser jag att Tina är väldigt skeptisk när jag inte är kvar i rummet, ett otroligt svek kändes det som. Hon hade varit min trygga punkt där inne. Däremot blev jag riktigt stolt när såskungen själv (Tommy) berömde min mat.
Vad händer i helgen då?
– Lite oklart, ska försöka landa lite i mitt nyfunna kändisskap. Ska man själv kontakta Spy bar eller kontaktar dom mig?
Mer falukorvsrelaterad inspiration från Magnus finns på hans Instagramkonto