Hoppa till innehåll

Därför kostar den här boken 1,5 miljoner dollar

För den som alltid tänkt läsa 50-talsklassikern Breakfast at Tiffany’s men aldrig riktigt hunnit finns nu ett alldeles ypperligt tillfälle.

På New York International Antiquarian Book Fair finns det just nu möjlighet att titta på en snuskigt dyr, sällsynt bok. Det gäller en förstautgåva av Truman Capotes klassiker Breakfast at Tiffany’s. Jo, jo. Ni tänker säkert att även om det är en förstautgåva så låter det lite väl saftigt. Om ni får höra att den är signerad då? Fortfarande för dyrt, jag förstår. Förklaringen är dock mer extravagant än så.

Foto: Dragon Rebound

Den här utgåvan råkar vara pyntad med tusen diamanter och bara existera i ett enda exemplar. En bok man kanske inte läser i badkaret, eller överhuvudtaget. Denna gnistrande version av Breakfast at Tiffany’s tillverkades lagom till 100-årsjubiléet av Capotes födelsedag och är tryggt inlåst i en fågelbur. Konstnären bakom objektet är den prisvinnande bokbindaren Kate Holland som utöver diamanter har låtit pryda boken med pärmar i getskinn föreställande en New York-karta från 1950.

Något datum för när boken når Pocket Shop-butikerna är ännu inte offentliggjort.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.