Den 7 november är det kladdkakans dag. Ett ypperligt tillfälle att experimentera med ett av våra mest folkkära bakverk. Här är Icas vardagskock Malidza Larssons bästa tips för hur du tar kladdkakan till nya höjder.
- Kladdkaka med zucchini – en saftig variant där riven zucchini ger extra fyllighet och fin konsistens, utan att ta över smaken. Dessutom bidrar zucchinin med fibrer och vitaminer som gör kakan lite mer näringsrik. Receptet hittar ni här.
- Om du vill ha en riktigt seg och kladdig kaka ska du vara noga med att röra och inte vispa smeten så du inte vispar in någon luft. Vispar man in luft blir den mer lik en sockerkaka i konsistens.
- Prova att bryna smöret för en extra nötig och karamellig ton. Testa också att byta ut en del av strösockret mot t.ex. muscavadosocker, den mörka varianten bidrar med lite lakritstoner som är väldigt gott.
- Glöm inte saltet! Det lyfter chokladsmaken och balanserar upp det söta.
