Annons

Vissa ser David Cronenbergs nya film A history of violence som en diss av hela den amerikanska vapenkulturen, såväl som landets utrikespolitik. Men man kan också bara se det som årets snyggaste och mest hypnotiskt spännande thriller. Vi kollade vad kungen av depraverade skräckfilmer själv hade att säga om saken.

Annons

Du har alltid gjort filmer om våld, sex och död. Handlar titeln A history of violence även om ditt eget förflutna?
– Ja, på sätt och vis. Filmens huvudperson (Viggo Mortensen) tvingas göra upp med sitt våldsamma förflutna och det är något jag också gör med den här filmen. När man blir äldre ser man vad våld kan få för konsekvenser.
Varför fascineras du så av våld?
– Jag är inte intresserad av våldet i sig, utan snarare vad det gör med människor. Jag tror att alla konstnärer är intresserade av människors extremer, och våld är det mest effektiva sättet att få fram en människas riktiga identitet. Det är faktiskt väldigt lite rent våld i A history of violence, bara två minuter effektivt våld om man skulle klippa ihop scenerna.
Många kallar det här din första mainstreamfilm. Håller du med?
– Well, det är åtminstone den film jag gjort med högst budget. Men jag skulle nog säga att Död zon var min första mainstreamfilm, den var trots allt baserad på en Stephen King-roman. Det är däremot möjligt att det här är min bästa film.
Och nu ska du filmatisera Martin Amis London fields.
– Ja. Jag älskar hans böcker. Vi har samma mörka humor.

Gilla Cafe.se på Facebook

Martin Gelin

Annons

Dela (374)
Tweeta

Annons


Laddar