Hoppa till innehåll

De här kändisarna firar svenskarna helst midsommar med

Tareq Taylor och Kalle Moraeus

Ingen högtid utan en inte så supervetenskaplig undersökning om vilka kändisar svenskarna helst vill fira med.

Det känns som att det för varje högtid dyker upp en ny undersökning om vilken svensk känd person som fölket helst hade velat dela en bit julskinka eller en midsommarnubbe med. Så vad säger det egentligen? Tja, nån form av relativt pricksäkert mätverktyg för folklighet är det åtminstone.

När ett litet urval av den svenska befolkningen fick välja vem de helst bjuder hem till sitt julbord vann Tareq Taylor före Stefan Löfven. När nu svenskarna ställs inför det kniviga valet vilken kändis de helst firar midsommar med är Tareq Taylor högt placerad återigen (det var pengarna tillbaka på den). Han är dock inte i topp, för mest midsommarhängsugna är folk på spelemannen från Orsa, Kalle Moraeus. Sinnebilden av Mr. Midsommar, om man så vill.

Han följs av allt-i-allo-komikern Per Andersson och Tareq Taylor är placerad på bronsplats. Noterbart är att Carola alltjämt klamrar sig kvar på folklighetstoppen med sin fjärdeplats, före Johan Glans.

De här fem svenskarna firar svenskarna helst midsommar med

  1. Kalle Moraeus
  2. Per Andersson
  3. Tareq Taylor
  4. Carola
  5. Johan Glans

Undersökningen genomfördes av Countryside Hotels under första halvåret 2022 och besvarades av 731 svenskar över 18 år.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.