Hoppa till innehåll

De tysta offren

Klockan är efter midnatt. Vi står på ännu en grusväg. En kropp skymtar i mörkret. Ännu en kropp på en gata. En ung kropp. Jag måste bläddra igenom mina anteckningar för att räkna. Räkna vilket offer det är i ordningen. Vilket offer i ordningen det är för denna lördagsnatt i San Pedro Sula. Ännu ett … Continued

IMG_6052

Klockan är efter midnatt. Vi står på ännu en grusväg. En kropp skymtar i mörkret. Ännu en kropp på en gata. En ung kropp. Jag måste bläddra igenom mina anteckningar för att räkna. Räkna vilket offer det är i ordningen. Vilket offer i ordningen det är för denna lördagsnatt i San Pedro Sula.

Ännu ett tyst offer. Ett offer som läggs i en brun plastpåse och körs iväg. Ett fall som aldrig kommer lösas. En polis som försöker men inte har några resurser.

Hittills har jag tänkt: Hoppas det dyker upp ett bra fall. Hoppas vi kan berätta detta på ett bra sätt. Nu tänker jag: Ge mig en mikrofon. Ge mig en högtalare. Ge mig något jag kan prata i. Ut i världen. Ge mig en megafon. Jag ska skrika i den. Jag struntar i hur jag skriker. Jag ska skrika för alla tysta offer. Tonåringarna. Barnen. De skjutna. De strypta.

Så att de äntligen hörs.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.