Annons
Annons

DSC_6419

BÅSTAD. Börje Salming och Henrik Lundqvist fanns bland pristagarna när Café och ELLE delade ut årets sportmodepriser.

* * *

För andra året i rad delade Café och systertidningen ELLE tillsammans med Collector ut Sport Fashion Awards i samband med semifinalerna i Collector Swedish Open. Priserna, som delades ut inför välfyllda läktare på centercourten, har som ambition att uppmärksamma och stötta personer, företag och varumärken som utmärkt sig inom sport, affärer och mode.

Annons

Störst jubel väckte hockeylegenden och kalsongkungen Börje Salming, som kammade hem priset till årets Sports Business-personlighet. Här är alla vinnare, med juryns motiveringar.


Årets sportmodevarumärke
Presenterat av ELLE och Café

FRED PERRY
Juryns motivering: Med rötterna djupt ner i tennisplanens gräs har årets vinnare levererat snyggt sportmode i över 50 år. Modegraden har höjts på senare år tack vare smarta designersamarbeten med bland annat Ann-Sofie Back, och i höst kommer musikikonen Amy Winehouse sätta sin prägel på pikétröjor och eventkjolar. Det kan inte bli annat än succé.
Priset togs emot av Fred Perrys Magnus Gustafsson, fyrfaldig Swedish Open-vinnare i Båstad.

Årets sportpersonlighet
Presenterat av ELLE och Café
HENRIK LUNDQVIST

Juryns motivering: Han har vunnit två SM-guld, Guldhjälmen och Guldpucken. Burit Tre Kronor till dubbla VM-silver och ett OS-guld. Vinnaren har nominerats till priset för NHL:s bäste målvakt tre gånger, korats till Sveriges bäst klädde man av Café och officiellt utsetts till ”The World’s Sexiest Iceman” av New York Post. Årets vinnare är kort och gott den perfekta moderna ambassadören för svensk elitidrott.
Priset togs, då Henrik Lundqvist fick förhinder, emot av Maria Montazami.

Årets Rookie
Presenterat av Collector

JOHANNA LARSSON

Juryns motivering: På endast ett år har hon klättrat 200 placeringar på WTA-rankingen (från 285 till 85), och hon var ankaret när Sverige slog Kina i Fed Cup i Helsingborg och såg därmed till att Sverige tog sig upp i elitdivisionen. Hon är ett föredöme både på och utanför banan med sin positiva och proffsiga attityd.

Årets Sports Business-personlighet
Presenterat av Collector

BÖRJE SALMING
Juryns motivering: Han är en av tidernas främsta ishockeyspelare. Från uppväxten i Kiruna gick resan via Gävle och Brynäs till Kanada och Toronto Maple Leafs. Där blev det totalt 17 säsonger i NHL. Han är den ende svensken som är invald i Hockey Hall of Fame, vilket skedde 1996. Efter ishockeykarriären blev det en affärskarriär med nordliga nöjen i form av Salming Underwear – också det en given succé.

Vinnarna firas ikväll fredag med en stor fest på restaurang Sand i centrala Båstad.

Alla bilder av Mathias Nordgren.

DSC_6445Pristagarna.

DSC_6410Börje Salming.

DSC_6289Gisela Dulko vann första semifinalen mot…

DSC_6286… toppseedade kompisen Flavia Pennetta.

DSC_6335Johanna Larsson intervjuas.

DSC_6373Aller Medias vd Stefan Ohlsson delade ut pris till Fred Perrys Magnus Gustafsson.

DSC_6396Maria Montazami med Henrik Lundqvists pris.


Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar