De vill etablera konceptet med ”hemliga” cocktailbarer i Stockholm

Hemliga så kallade Speak Easy-barer har länge varit stort runt om i Europa. Nu kommer trenden till Sverige när Plymouth öppnar en gin-bar i ett av rummen på Nobis Hotel i Stockholm.

 |  Publicerad 2018-03-21 16:18  |  Lästid: < 1 minut

Runt om i Europa kryllar det av så kallade ”Speak easy-barer” eller cocktailklubbar som gömmer sig på de mest oväntade platserna. Som namnet avslöjar sprids kännedomen av dessa klubbar genom ”word of mouth”, alltså genom inbjudningar via vänner, och för att få tillträde till de exklusiva barerna krävs ett hemligt* lösenord.

Det här konceptet vill nu Ginmärket Plymouth, tillsammans med Nobis Hotel i Stockholm, införa i Stockholm. Baren har ett fokus på att vara intim och elegant, avslappnad och personlig och ska hålla ”rimliga priser”.

– Plymouth Cocktail Club är intim och exklusiv. Vår tanke är att erbjuda våra bästa cocktails samtidigt som vi får visa hotellets hjärta. Kom som du är, koppla av med dina vänner och ta en AW i lugn och ro. Vi hoppas detta kan komma att bli en återkommande klassiker i Stockholm, säger Richard Broni, restaurangchef Nobis Hotel.

Drinkar med Plymouth Sloe Gin.

För att hitta rätt rum och få tillgång till den exklusiva baren krävs att du kan kvällens lösenord.

*Lösenordet hittar du enklast via Facebook där eventet delas.

Sloe Gin & Tonic.

Sloe Gin & Tonic.

 

Fler nyheter för dig som älskar gin:

Nu finns gin som är smaksatt med färska jordgubbar

Nu finns ett gin-spa där du dricker och blir masserad med gin

[newsletter]

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-22 10:03