Hoppa till innehåll

Nu finns gin som är smaksatt med färska jordgubbar

Olle Arnell

Fastnat i experimenterande med olika gin-drinkar? Jordgubbs-ginen kan bli sommarens lösning på problemet!

Tillhör du den skara svenskar som helst av allt håller gin i glaset när du ska blanda en drink? Har du varierat dig med citron, gurka, peppar och andra smaker men känner att den goda men distinkta ginsmaken satt stopp för experimenterandet? Nu finns en gin smaksatt med färska jordgubbar!

Puerto De Indias Strawberry Gin tillverkas i Sevilla och kom till på samma sätt som penicillin – genom ett misstag. Det var när man skulle ta fram en jordgubbslikör med färska jordgubbar som istället jordgubbs-ginen kom till, och nu finns den att beställa hem till Sverige!

Ginen bryggs tillsammans med färska enbär och färska jordgubbar i 48+18 timmar inför och under destilleringsprocessen och färgen är också helt naturlig. Café har smakat på den och det är verkligen slående att det smakar riktiga jordgubbar och ingen syntetisk tillsats.

Här provsmakar Café ginen mixad med tonic och rikligt med is.

Puerto De Indias Strawberry Gin importeras av Cask & Co och går att importera via deras hemsida, eller beställa i Systembolagets beställningssortiment.

Det här känns spontant som det givna valet i vår och sommar för alla gin-älskare!

Du borde också läsa:

11 saker snubbar som gillar gin säger

Nu finns en dansksvensk hipstergin med smak av kaffe och lakrits

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.