Annons
Annons

3 starka händelser från allsången (egentligen behöver du bara se Dead by April)

Allsång på Skansen har premiär 27 juni och vissa uppträdanden har etsat sig fast. (Egentligen är enda anledningen till den här listan att visa dig Dead by Aprils otroliga version av Kalle på Sprången).

Olle Arnell

2017 års säsong av Allsång på Skansen drar igång tisdagen 27 juni och det finns en del klipp som etsat sig fast hos oss. När Carola kastar blommor på publiken är ett, när det uppstår tittarstorm mot Grotesco är ett, men inget slår Dead by Aprils version av Kalle på Sprången. Det är utan tvekan det starkaste uppträdandet i programmets historia.

1. Carolas sular blommor i huvudet på en kvinna (2005)

När Carola Häggkvist gästade Allsång på Skansen 2005 fick hon minst sagt feeling. Mitt under låten Genom allt fattade hon tag om innehållet i en av blomkrukorna på scenen och slängde ut dem i publikhavet. En kvinna i publiken träffades i ansiktet.

Annons

– Jag kände mig bara vild och glad, sa Carola till Expressen efter sändningen.

2. Allsången anmäls efter Grotescos ”Bögarnas fel” (2011)

Under Prideveckan valde SVT att låta humorgruppen Grotesco framföra sitt satirnummer ”Bögarnas fel”. Och reaktioner lät inte vänta på sig. Bland annat polisanmäldes programmet för hets mot folkgrupp.

Henrik Dorsin kommenterade kritiken så här:

– Det vi vill göra är att visa hur befängt det är med den här typen av störningar. Men alla kan inte tycka att det är roligt och allt kan misstolkas, sa han till Expressen.

Grotesco med bland annat Henrik Dorsin och Per Andersson samt programledaren Måns Zelmerlöw i Allsång på Skansen 2011. Bild: Karin Törnblom / IBL

Här kan du se klippet.

3. Dead by April… (2012)

Vi har hört många minnesvärda covers på gamla svenska sommarvisor, men det här slår nog allt. Vi vill inte avslöja själva klippet, det vore att frånta dig en stark upplevelse. Kolla på klippet bara och se till att vara beredd cirka halvminuten in i klippet.

I premiäravsnittet ser vi Robin Bengtsson, Sabina Ddumba, Shima Niavarani och Tomas Ledin. Men ingen kommer förstås överglänsa Dead by Aprils framträdande.

Annons

Dela (19)
TweetaLaddar