Den dynamiska dusch-duon!

Vid kallt väder är luften torrare vilket leder till att även huden blir torr. Att byta ut sin duschgel till ett mer återfuktande alternativ är det enklaste sättet att råda bot på problemet. Här är två grymma alternativ. Det är få som missat duscholjans tunga egenskaper för att motarbeta torr hud. Decubal – som har […]

Publicerad 2013-03-22 08:45  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

Vid kallt väder är luften torrare vilket leder till att även huden blir torr. Att byta ut sin duschgel till ett mer återfuktande alternativ är det enklaste sättet att råda bot på problemet. Här är två grymma alternativ.

Det är få som missat duscholjans tunga egenskaper för att motarbeta torr hud. Decubal – som har jobbat för att motverka hudproblem sedan 70-talet och samarbetar med dermatologer på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg – har släppt duscholjan Shower and bath oil, som återfuktar extremt bra och kostar 200 ml/75 kronor. Helt utan parfym eller andra saker som kan strula med din hy – så passar alltså även er med riktigt känslig sådan. Finns på apotek.

Som ett alternativ eller komplement till duscholjan pytsar Nivea i dagarna ut en helt ny produktkategori: body lotion för duschen. Duscha och tvätta dig som vanligt med din vanliga tvål, applicera sedan kroppslotionen och skölj av. Vips så har du en nästan babymjuk hud.

Frågan är så klart hur en produkt som sköljs av direkt kan göra huden mjuk. Nivea förklarar detta med att produkten aktiveras av vatten och i samband med det absorberas av huden. Endast de vattenlösliga ämnena i krämen sköljs alltså bort. Ett balsam för kroppen, skulle man kunna säga. Nivea in Shower Body lotion Kostar 250 ml/65 kronor.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta