Annons

Den generösa amerikanska trenden

Världens kanske skönaste slip in-skor just nu, TOMS, kommer till Sverige. De tåliga och ofta färgglada skorna, pryder fashionistas i Los Angeles och New York men också tusentals Sydamerikanska barn som lever under fattiga förhållanden.

joel

Världens kanske skönaste slip in-skor just nu, TOMS, kommer till Sverige. De tåliga och ofta färgglada skorna, pryder fashionistas i Los Angeles och New York men också tusentals Sydamerikanska barn som lever under fattiga förhållanden.Världens kanske skönaste slip in-skor just nu, TOMS, kommer till Sverige. De tåliga, ofta färgglada skorna som sedan starten 2006 dels prytt fashionistas i Los Angeles och New York men också tusentals barn som lever under fattiga förhållanden i Argentina och Sydafrika, når Sverige under våren 2009.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag satt på bakgården till en farm i Argentina en dag och fick en uppenbarelse, berättar grundaren Blake Mycoskie. Jag ska starta ett skoföretag och för varje par skor jag säljer ska jag ge ett par till ett barn i nöd. Så efter att ha startat och drivit fyra företag i New York bestämde jag mig för att göra någonting annorlunda med mitt liv.

Mycoskie inspirerades av traditionella argentinska alpargatas – elastiska och hållbara slip in-skor med canvasöverdel och mjuk innersula av läder, och beslöt sig för att tillverka en liknande modell i starka färger, mängder av mönster och i flera olika material.

Företaget döpte han till Shoes for Tomorrow och förkortade det till TOMS.

Skorna blev snabbt populära i New York och Los Angeles, vilket har inneburit att företaget hittills kunnat skänka över 60 000 par skor till barn som lever under fattiga förhållanden.

Patrik Hedlund

tomssummer
TOMS Summer stripe.

TOMSungar-1
Blake Mycoskie med ungar i Sydafrika.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar